Pitt a McCoy do Valencie

Andrew Pitt a Garry McCoy míří na poslední závod letošní sezóny Grand Prix. Zatímco pro Pitta je to závod jako každý jiný, pro McCoye se jedná o poslední závod v zelených barvách.

Na finále letošní sezóny Grand Prix ve španělské Valencii se chystají i jezdci továrny Kawasaki Garry McCoy a Andrew Pitt. Okruh Ricardo Torma v Cheste je místem, kde v loňském roce získala tato továrny po dvaceti letech opět body do seriálu Mistrovství Světa, když australský jezdec Andrew Pitt skončil v závodě třídy MotoGP na dvanáctém místě, což je stále i nejlepší výkon tohoto bývalého Mistra Světa třídy Supersport. Po roce v šampionátu MotoGP je nyní Pitt horlivý zaznamenat opět nejlepší výsledek své kariéry. Andrew si po domácím závodě v Austrálii dopřál chvilku volna spojené s návštěvou závodu americké formulové série Champ CART, které zavítala k protinožcům na závod na městském okruhu Surfers Paradise.
"Můj nejlepší dosavadní výsledek byl v loňském roce právě ve Valencii, ale musím připustit, že to není zrovna jeden z mých oblíbených okruhů," říká Andrew Pitt v tiskovém prohlášení týmu Fuchs Kawasaki Racing. "Je to těžký a klikatý okruh, který je dobrý pokud jedete na supersportovém motocyklu, ale ne na rychlém a těžkém motocyklu MotoGP. Říkám však, že chci ukončit sezónu dobrým výsledkem a tak se budu velice během celého víkendu snažit. Začít lepe na startovním roštu je velká pomoc a tak chci být blíže k první řadě než jsem byl v minulých závodech. Až bude vše dokončené, a skončené bude i testování, které bude ve Valencii hned příští týden, tak se již těším na dovolenou. Opravdu jsem neměl již dva roky volno, stále jsem závodil nebo testoval, a proto bude dobré trochu se osvěžit před přípravou na příští rok."
Zatímco Pitt zahájí po Grand Prix Valencie přípravu na sezónu 2004, druhý jezdec týmu Garry McCoy již ví, že poslední Grand Prix letošní sezóny bude zároveň znamenat i jeho poslední závod v továrním týmu japonského výrobce zelených motocyklů. Snad právě proto se Garry chce představit ve své poslední Velké Ceně na stroji Ninja ZX-RR ve velkém světle a podat co nejlepší výkon, na který se soustředil po australském závodě relaxaci u moře s rodinou a přáteli.
"Nikdy jsem neočekával, že pro Kawasaki bude její první rok snadný, ale je žádostivé říkat, že vše nedopadlo tak jak jsem myslel a oni chtěli," prohlašuje Garry McCoy. "I když je toto můj poslední závod na Kawasaki, tak pojedu tak, abych zakončil sezónu mým nejlepším výsledkem. Dvakrát jsem byl ve Valencii na pódiu, ale stejně si myslím, že dosáhnou na vítězství jako před třemi roky je za dosavadními možnostmi Kawasaki. Já i tým jsme velmi soutěživý, všichni chceme lepší výsledky. Každý pracoval na projektu ZX-RR velmi usilovně. Kawasaki dalo vše do tohoto projektu a já věřím, že se jim tato práce v budoucnosti vrátí."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist