Nastupujici hvezda

Po peti zavodech Grand Prix se na cele prubezneho poradi nejslabsi obsahove tridy usadil prekvapive Ital Andrea Dovizioso.

Nastupujici hvezda
Ve tride 125 ccm zazivame každý rok zrozeni nove medialni motocyklove hvezdy. Po Manuelovi Poggialim a Danielovi Pedrosovi vybocil tentokrate z rady ostatnich pilotu Ital Andrea Dovizioso.
Kdo s tim mohl pocitat? Tovarni jezdec Hondy z tymu Koprun Scot vede po peti zavodech s prekvapivym naskokem 22 bodu před vitezem z Barcelony Hectorem Barberou a 23 bodu před vitezem z Mugella, Robertem Locatellim. A tovarni jezdec KTM-Red-Bull, Australan Casey Stoner, se drzi na ctvrtem miste rovnez s patricnym odstupem.
Kdo je vlastne tento Dovizioso a jake jsou jeho opravdove sance v serialu mistrovstvi světa? Osmnactilety Ital debutoval v roce 2001 v Mugellu a od te doby absolvoval 38 zavodu Grand Prix. V lonskem roce na sebe upoutal pozornost ziskem ctyr podiovych umisteni. Na vitezstvi to sice ještě vloni nestacilo, ovšem na konci sezony to znamenalo celkove pate místo a to před Stevem Jenknerem. A to také byla pro neho „vstupenka“ do sedla tovarni Hondy. Stejny material ovšem jedou v MS také Svycar Thomas Luethi ci Doviziosuv tymovy kolega a krajan, Simone Corsi – oba dva ovšem s daleko jinymi vysledky (Corsi – 12 bodu, Luethi bez bodu…).
V letosnim roce vyhral Andrea hned první závod ve Welkomu a potom ještě v Le Mans. Krome toho byl druhy v Barcelone a dvakrate ctvrty a to v Jerezu a v Mugellu. Tato pravidelnost mladeho Itala ukazuje, ze Dovizioso je na nejlepsi ceste, ziskat mistrovskou korunu. Krome toho stoji za povsimnuti u tovarniho jezdce Hondy především jeho dokonaly prehled v zaverecnych okamzicich zavodu. Vzdyt například v Barcelone jel v poslednim kole také az sesty a nakonec malem porazil viteze Barberu. A ve Welkomu a v Le Mans sebral v zaveru rutinerovi a exmistru světa Locatellimu uz takrka jista vitezstvi. Suma sumarum, doposud jako jediny z cele spicky neudelal zadnou chybu.
“Vedu nyní s naskokem 22 bodu“, libuje si Ital. „Závod v Barcelone byl tezky, ve vedouci skupine se porad utocilo a predjizdelo. S druhym mistem jsem spokojeny, vzdyt ja se divam dopredu a to na celkovy stav mistrovstvi světa.“, dodava tovarni jezdec japonske Hondy, který sedla lonskou viteznou repliku Pedrosovi motorky, a tim dela svymi vykony velke starosti italske Aprilii. Ta uz mimochodem nabidla svým trem nejlepsim jezdcum v prubeznem poradi a jejich tymum k zakoupeni nove tovarni dily.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist