Nakano vrátil Kawasaki na pódium

"Nemohl jsem uvěřit, že jsem třetí," říkal po závodě spokojený Shinya Nakano.

V roce 1981 dokončil Kork Ballington v závodě elitní třídy Grand Prix Finska na okruhu Imatra na třetím místě, od té doby čekala továrna Kawasaki na pódiový úspěch. Po dnešním závodě v Motegi toto čekání končí - Shinya Nakano si bravurně poradil s Marco Melandrim a poté, co za svými zády udržel i Alex Barrose na továrním motocyklu Honda, mohl se on i jeho tým radovat ze třetího místa.
"Nejdůležitější na tomto výsledku bylo vidět motivaci, která nám zajistí budoucnost," řekl po úspěšném závodě manažer týmu Fuchs Kawasaki Racing pan Harald Eckl. "Dnes jsme viděli potenciál Ninji ZX-RR. Jsem z každého ve Fuchs Kawasaki Racing spokojený. Jsem také pokojený z Bridgestone, protože odvedli během posledních měsíců skvělou práci. Dnes se vše vrátilo. Bez Shinyi by toto pódium ovšem nebylo, on odvedl fantastickou práci."
Právě Nakano byl velkým strůjcem dnešního úspěchu. Na okruhu, kde dodnes drží traťový rekord pro třídu 250 ccm (mimochodem ani dnes ho Pedrosa nepřekonal), se mu podařil start, poté vydělal na havárii v první zatáčce, která mu pomohla ke čtvrtému místu. V následujících kolech si "četl" Melandriho, na kterého také v závěru závodu úspěšně zaútočil. Když viděl, že by byl pro jeho úspěch nebezpečný Bayliss s Barrosem, zrychlil a získal drahocenné desetinky náskoku. V této části závodu byl Nakano i dle výsledkové listiny jednoznačně nejrychleji jezdícím jezdcem.
"Je to fantastický výsledek pro mě, pro Kawasaki a pro Bridgestone," řekl po závodě usměvavý Nakano. "První zatáčka je velmi těsná, viděl jsem tu nehodu. Podařilo se mi projet vnitřkem a rázem jsem byl čtvrtý. Pak jsem se mnoho kol bez úspěchu snažil předjet Melandriho. Později jsem měl stále dobrou přilnavost zadní pneumatiky a to byla moje výhoda. Viděl jsem jak se Melandri snaží a zavírá mi vnitřky, byl jsem na něj připravený. Mohl jsem v závěru závodu jet docela rychlá kola, ale poslední kolo bylo asi moje nejdelší kolo v kariéře. Stále jsem čekal na cílovou vlajku, nemohl jsem uvěřit, že jsem třetí."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist