Michal Bursa o Daytoně

Michal Bursa představil na konci minulého týdne nově aktualizované oficiální stránky.

Michal Bursa absolvoval na začátku března svůj první závod s motocyklem BMW R 1100 S. Závod se uskutečnil v americké Daytoně, kde se stal tento pohárový šampionát již podruhé součástí tradičního podniku amerického národního mistrovství a především slavného závodu Daytona200.
"Vše pro nás začalo špatně," začíná Michal Bursa své vyprávění o cestě do Ameriky. "Při odletu z Prahy mělo letadlo hodinové zpoždění, a protože letadlo z Paříže, které na let z Prahy navazovalo, bylo právě o tuto hodinu navazující, strávili jsme noc ve francouzské metropoli. Když jsme v Paříži přistáli, už jsme viděli pouze jak Airbus směr Atlanta roluje na start. Po hotelové noci v Paříži jsme druhý den v poledne konečně odstartovali směr Amerika. Přistáli jsme v Atlantě, odkud jsme vnitrostátní dopravou přeletěli na Floridu do Daytony. Když jsme konečně ulehali v hotelu, bylo již okolo 23. Hodiny."
Druhý den ráno již začínaly volné tréninky a tak Michal společně se svým doprovodem od časných ranních hodin vybaloval bednu nejen s motocyklem, ale i s veškerým potřebným materiálem, který s měsíčním předstihem odeslal na Floridu promotér šampionátu BMW Motorrad BoxerCup. Po rychlém vybalení a připravení motocyklu k tréninkům, přišlo první seznámení s nebezpečným okruhem, kterého víc jak polovina lemuje betonová zeď.
"První trénink a 29. místo, ve druhým jsem to zlepšil na dvacáté," pokračuje Michal ve své vzpomínce na Daytonu. "Hlavní závod domácího superbikového mistrovství v Daytoně se letos poprvé přesunul na sobotu a my startovali právě jako poslední třída před závodem Daytona 200. Odstartoval jsem dobře, během prvních kol jsem se dostal do skupinky, která bojovala o body. Když jsem začal společně s několika jezdci odjíždět pomalejším v této skupině, havaroval jeden z německých jezdců a mě sestřelil z bodovaného místa."
I přes nepříznivý výsledek v úvodním závodě roku zůstává Michal Bursa dobře naladěn a již se nemůže dočkat druhého závodu, který se pojede u příležitosti Grand Prix Francie v květnu na okruhu Bugati v Le Mans.
Všímavější z vás jistě zaregistrovali aktualizaci, která proběhla na oficiálních stránkách Michala Bursy (www.bursa-michal.cz). Na oficiálních stránkách si nyní můžete kromě nových článků prohlédnout i několik fotografií z Daytony, ale i přečíst o šampionátu BMW Boxer Cup či o materiálu, který se k tomuto poháru používá. Ti z vás, kteří jsou ještě všímavější, jistě zaregistrovali, že stránky Michala Bursy se zařadily mezi již solidní základnu internetových prezentací, na kterých se podílí v nějaké spojitosti server Racing.motorkari.cz.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist