Melandri a Checa o Motegi

Smíšené pocity dvou jezdců týmu Fortuna Yamaha po závodě v japonském Motegi.

Smíšené pocity ze závodu MotoGP v Motegi si odvážejí členi týmu Fortuna Yamaha, když Carlos Checa skončil jako oběť hromadné kolize v první zatáčce, zatímco Marco Melandri získal po špatném začátku páté místo v cíli závodu. Po slibných kvalifikačních výkonech byl samotný závod pro Carlose Checu hořké zklamání, když nezaviněně havaroval.
"Měl jsem dobrý start a jel jsem za Valentinem," komentuje celou událost Carlos Checa. "Pak jsem byl společně s Baylissem zezadu sražen, myslím si, že to byl Hopkins. Opravdu nevím co se stalo, ale jsem rozzloben. Bylo to po opravdu namáhavé práci v kvalifikacích velké zklamání. Není co víc k tomu říci."
Zatímco Checa byl po závodě zklamán, radostí zářil naopak druhý jezdec týmu Marco Melandri, který si připsal po vyřazení Makoto Tamady svůj nejlepší výsledek v dosavadním působení ve třídě MotoGP, když jeho jméno figuruje na pátém místě výsledkové listiny ze závodu v Motegi. Mladý Ital po závaru v první zatáčce, kde měl plné ruce práce vyhnout se této kolizi, projížděl cílem prvního kola až na devatenáctém místě. Druhé kolo však měl ze všech jezdců nejrychlejší a když byl schopný stejná kola zajíždět i v následujících okruzích, pochopitelně se brzy dostavil úspěch v podobě postupu do vyšších pater závodu. Ve čtvrtém kole byl jedenáctý a ve třináctém již byl klasifikován na šestém místě.
"Odstartoval jsem dobře, ale musel jsem jet první zatáčku hodně zeširoka. Carlos byl také dost široký a dotknul se mě. Já poté ztratil přilnavost a vyjel do štěrku, měl jsem co dělat abych nehavaroval," říkal po závode Marco Melandri. "Dalo mi hodně práce dostat se zpět do závodu. Tři nebo čtyři zatáčky jsem musel čekat než se mi očistí pneumatiky. Byl jsem opravdu hodně daleko za ostatními, ale brzy jsem získal správný rytmus. Chytil jsem se Capirossiho s Barrosem a to mě hodně pomohlo. Jsem zklamaná, že mě trvalo tak dlouho než jsem je dojel, ale celkově jsem spokojený s výsledkem."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist