Magny-Cours - Supersport

Karl Muggeridge zvítězil i v posledním závodě letošní sezóny a dokázal tak, že titul Mistra světa je ve správných rukou.

Karl Muggeridge vítězstvím v Magny-Cours potvrdil, že letošní titul Mistra světa Supersport je v těch nejlepších rukách. V závodě na 21 kol se nejprve Muggeridge několikrát vyměnil ve vedení se svým týmovým kolegou Broc Parkesem, poté se za Parkesem dlouho vozil, aby v posledním kole definitivně zaútočil a nakonec zvítězil. Na druhém místě tak dojel se ztrátou 0,422 sekundy Australan Broc Parkes, kterého o dalších 0,4 sekundy následoval třetí v cíli Sebastian Charpentier. Toto pořadí znamená, že na stupních vítězů byli pouze jezdci továrny Honda.
Na čtvrtém místě dokončil závod Ital Lorenzo Lanzi, který v letošní sezóně vodil tovární motocykl Ducati 749R. Pátý projel cílem Jurgen vd Goorbergh, který toto umístění uhájil před mocně dotahujícím Andrew Pittem, jenž v prvním kole ztratil poté, co musel prudce brzdit, když před ním havaroval Kevin Curtein. Pitt byl na prvním mezičase klasifikován dokonce až na úplně posledním místě. Na sedmém místě přijel do cíle Australan Craig Coxhell, který to v posledních závodech zkouší v týmu Yamaha Motor Deutschland. Osmá dokončil závod Max Neukirchner, devátý Mathieu LaGrive a desátý Matteo Baiocco.
V celkovém pořadí zvítězil a Mistrem Světa se stal Karl Muggeridge (207 bodů), druhý skončil další jezdec týmu Ten Kate Honda - Broc Parkes (135) a třetí Jurgen vd Goorbergh (130), který tak v posledním závodě neudržel pozici Vicemistra světa. Pětici nejlepších doplnili čtvrtý Sébastian Charpentier (120) a pátý Lorenzo Lanzi (82). Žádný český jezdec do tohoto šampionátu v letošní sezóně nezasáhl.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist