Magny-Cours - SBK 2. závod

V závodě zvítězil Noriyuki Haga, ale z titulu Mistra Světa se raduje James Toseland. Jiří Mrkývka ani tentokrát cíl neviděl.

Ve druhém závodě třídy Superbike zvítězil sice japonský jezdec Noriyki Haga, ale veškerá pozornost byla soustředěná na tovární dvojici italské Ducati, která si to rozdala o letošní titul Mistra Světa Superbike. Stejně jako v tom prvním, tak i celý druhý závod měl navrch britský pilot James Toseland, který si držel neustále svého týmového kolegu Régise Laconiho za svým motocyklem. Toseland nakonec projel cílem na druhém místě se ztrátou 3,155 sekundy na vítězného Hagu a získal tak letošní titul Mistra Světa. Zklamaný Régis Laconi, který si před domácím závodem hodně věřil, skončil v posledním závodě na třetím místě. Jeho krajan Sébastien Gimbert dojel opět na čtvrtém místě, zatímco pátý dokončil závod Pierfrancesco Chili.
Šesté místo patřilo letos naposledy Leonu Haslamovi, který dojel před sedmým Troy Corserem, osmým Chrisem Walkerem, devátým Garry McCoyem a desátým Warwickem Nowlandem. Na jedenáctém místě dokončil závod Stephane Duterne, dvanáctý byl Sergio Fuertes, třináctým místem získal další body Pawel Szkopek, čtrnáctý byl Miguel Praia a patnáctý další z jezdců, které jsme mohli vidět v závodech letošního MEZ MČR, Berto Camlek ze Slovinska.
Náš Jiří Mrkývka pro poruchu motocyklu nedokončil ani první kolo.
V celkovém pořadí zvítězil a Mistrem Světa roku 2004 se stal Brit James Toseland, který nakonec získal 336 bodů, a tedy o 9 více než druhý Régis Laconi (327). Na třetím místě celkového pořadí skončil Noriyuki Haga (299), který dokázal přeskočit a na čtvrté místo odsunout Chrise Vermeulena (282), jenž ani druhý závod pro poruchu motocyklu nedokončil. Pětici nejlepších doplnil Pierfrancesco Chili (243). Náš Jiří Mrkývka získal celkem 13 bodů, se kterými se umístil historicky na nejlepším místě, které český jezdec ve World Superbike kdy získal. Jiří Mrkývka dokončil letošní šampionát na celkovém 25. místě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist