Magny-Cours - SBK 1. závod

Vítězem prvního závodu se stal James Toseland, který se tak dostal do čela celkové klasifikace. O letošním králi WSBK se rozhodne ve druhém závodě.

Britský jezdec James Toseland zvítězil v prvním závodě třídy Superbike a zajistil si tak před posledním závodem letošní sezóny Mistrovství Světa Superbike nejvýhodnější pozici k boji o světovou korunu. Na prozatím celkově druhého Régise Laconiho, jenž dnes dokončil závod za druhým Noriyuki Hagou na třetím místě, má Toseland náskok 5 bodů.
Na čtvrtém místě dnes skončil domácí Sebastien Gimbert, který startuje na divokou kartu. Pátý projel cílem Steve Martin, šestý nestárnoucí Frankie Chili, sedmý dojel mladý Leon Haslam a osmý Chris Walker. Desítku nejlepších uzavřeli devátý Garry McCoy a desátý Stéphane Duterne, tedy opět jezdec s divokou kartou.
Na dalších bodovaných místech se umístili jedenáctý Piergiorgio Bontempi, dvanáctý Lucio Pedrcini, třináctý Stefano Cruciani, čtrnáctý Alessio Velini a patnáctý, nám dobře známí Pawel Szkopek z Polska.
Smutným hrdinou byl v tomto závodě Australan Chris Vermeulen, který těsně před polovinou závodu definitivně ztratil šanci na letošní titul, když s poruchou na své Hondě vyjel mimo závodní dráhu.
Náš Jiří Mrkývka závod nedokončil, když po sedmy kolech zajel do boxů ke svým mechanikům.
O Mistru Světa se rozhodne ve druhém závodě, který startuje v 15:30 hod.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist