Jezdci Repsolu získali vše

Letošní tituly doplnil tým Repsol Honda po závodě ve Valencii i o titul Nováčka Roku.

V deváté vítězství v letošní sezóně proměnil Valentino Rossi svůj start na okruhu Ricardo Torma v Cheste u Valencie. Ve druhém kole závodu se ujal Rossi vedení a s malou výjimkou, kdy v jedenáctém kole pustil Sete Gibernaua na čelo, odvodil bezproblémově celý závod, na jehož konci věděl, že je to naposledy kdy se raduje z vítězství na stroji Honda RC 211V.
"Jsem rád, že jsem zde vyhrál, dříve jsem zde nikdy nevyhrál," říkal Rossi po závodě třídy MotoGP. "Vždy to vypadalo, že jsem se zde hodně namáhal. Tento víkend byl dokonalý. Dokázal jsem získat vítězství v kvalifikaci a vyhrát závod. Bylo to však velmi tvrdé, byl to skutečný závod, protože Sete byl opravdu v dobré formě a jel náramně dobře. Na začátku jsem nalezl dobrý rytmus a Sete se ke mě připojil. Snažil jsem se utrhnout, ale Sete zůstal zamnou. Po několika kolech jsem se o to pokusil znova a konečně jsem získal malý náskok. Ohlédl jsem se jak je daleko Loris a Sete mi ukazoval 'Ciao', tak jsem jel. Letošní rok byl fantastický, byl to rok MotoGP. Minulý rok byl s dvoutakty ještě trochu odlišný, ale letos to byla lepší podívaná. Dobré závody, dobré bitvy, všechny tovární motocykly s nejlepšími jezdci na světě. Zůstal jsem ke konci koncentrovaný a proto jsem byl schopen získat více bodů než v loňském roce. Jsem velmi šťastný."
Po několika vynikajících závodech se tentokrát druhý jezdec týmu Repsol Honda, americký mladík Nicky Hayden, dočkal zklamání, poté co ve čtvrtém kole havaroval z vedoucí skupiny. Nicky se stačil vrátit rychle do závodu, přesto na lepší jak šestnácté místo nedosáhl. Zklamání ze závodu si Nicky vynahradil vítězstvím v hodnocení nováčků, kde o pouhé dva body porazil australského jezdce Troye Baylisse.
"Měl jsem dobrý start a dostal se dopředu," vzpomínal Hayden po závodě. "Cítil jsem se dobře a vše fungovalo. Dostal jsem smyk, když jsem byl hodně nakloněný. Měl jsem tehdy zařazenou dvojku. Byla to hloupá chyba. Nejsem zraněný, jen jsem hodně zklamaný, protože se tento víkend dobře vyvíjel. Podařilo se mi zdvihnout motocykl a znova se dostat do závodu. Dokázal jsem se dostat přes několik lidí, ale bylo to málo. Celkově si myslím, že na této sezóně mohu hodně stavět. Nemohu se dočkat úterka, kdy zahájím práci na přípravě na novou sezónu. Vše co jsem se naučil použiji v přípravě na novou sezónu. Buse se snažit zlepšovat. Vše mě nutí více pracovat a snažit se být neustále lepší."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist