Jezdci Repsolu o Riu

Nejen jezdci Repsol Honda hovoří o svých plánech a pocitech před dalším závodem Grand Prix.

MotoGP
Alex Barros (Repsol Honda)
Pro mnoho lidí je domácí Grand Prix především větším tlakem na jejich osobu, já si však vždy domácího závodu užívám. Domácí fanoušci jsou vůči motorsportu velmi vášniví, mám vždy od všech velkou podporu. Ačkoliv jsou pro mne výsledky z posledních závodu zklamáním, jsem velmi povzbuzen z výkonu motocyklu a rovnováhy, kterou jsem byl schopen nelézt. Tým velmi tvrdě pracoval na souboru, který by mi měl zajistit přední pozice, nyní potřebuji vidět výsledky. Jsem rád, že po pádu v Assenu nemám mnoho zranění. V pondělí jsem navštívil doma svého lékaře, který mi ukázal, že i když jsem připravený na motocyklový závod, nejsem stoprocentně zdráv, zvláště mé levé rameno je stále nateklé.
Nicky Hayden (Repsol Honda)
Na Brazílii vzpomínám, že to byl opravdu hrbolatý okruh, který pro mě nebyl tak špatný. Kurz nebyl zvláště technický a tak by měl vyhovovat charakteristikám Hondy. Jsem rám, že máme závody takto hned po sobě, rád bych získal po dobrém víkendu v Assenu další dobrý výsledek. Po několika zklamání v předchozích závodech, bylo dobré předjíždět ostatní jezdce. Opět jsem si užíval v závodu legrace, hrozně jsem chtěl na bednu. V tuto dobu vypadá motocykl dobře a tým na něm výborně pracuje. Rovnou z Assenu jsem jel navštívil v Brazílii továrnu Hondy. V pátek ráno budu připravený usednou na motocykl. Jsou to nyní šílené dny.
Ruben Xaus (D´Antín MotoGP)
Poprvé jsem přijel závodit do Ria, když jsem kdysi v pěti závodech nahradil jiného jezdce ve třídě 250 ccm. Tehdy jsem byl velmi mladý a neměl jsem žádnou zkušenost, ale získal jsem tam během prvního dne v dešti prozatímní Pole Position. Na to nemůžu zapomenout. Ačkoliv byl asfalt docela hrbolatý, měl jsem ten okruh rád. Nestarám se o to nyní, jen se na nadcházející závod těším. V začátku jsem měl problémy trochu s rozletem, ale to bylo logické – vše pro mne bylo nové. Nyní odvádíme velkou práci celkem pravidelně. Nikdy nesmím zapomenou, že se stále nacházím v procesu učení, ale doufám, že s postupem sezóny budu držen stejné tempo svého pokroku.
250 ccm
Sebastian Porto (Repsol - Aspar Team)
Vítězství v Assenu byla nejlepší věc, která se mi mohla stát. Zaprvé, protože to je můj oblíbený okruh, zadruhé, protože jsem zaznamenal důležité body pro postavení v šampionátu, které mě přiblížily k vedoucímu jezdci. Tento víkend jedeme do Brazílie. Tento okruh mám ve velmi dobré paměti, protože to není pouze můj oblíbený okruhů, ale také je to okruh, kde jsem získal v roce 2002 své první vítězství. Když zde závodím, tak se cítím jako doma, protože sem přijede z Argentiny mnoho lidí, kteří mě podpoří. Myslím si, že pokud půjde vše tak jak doposud, mohu být znovu hodně vpředu, znovu bojovat o vítězství. Uvidíme jestli to zvládnu udělat, oslavím to se všemi lidmi, kteří se přijedou na mě podívat a podpořit mě.
Fonsi Nieto (Repsol - Aspar Team)
V posledních závodech jsem neměl štěstí a tak doufám, že se zde všechno změní. V Assenu jsme učinili několik změn, které však v závodě nepracovali. Po čtyřech kolech jsem nebyl schopný držet krok, protože se poškodila zadní pneumatika. Nyní jedeme do Ria na okruh, který není pouze hrbolatý, ale na okruh, který má také nejdelší rovinku celého šampionátu. Dobré nastavení tlumení a dobré nastavení motoru bude pro tento okruh zásadní. Vloni jsem s motocyklem měl problém a musel jsem během závodu odstoupit. Doufám, že letos bude štěstí na mé straně, a že budu schopný získat nějaký výsledek.
125 ccm
Pablo Nieto (Master-Repsol Team 125)
Brazílie je okruh, který mám hodně rád. Minulý rok jsem startoval ze čtrnácté pozice a skončil pátý. Opravdu tvrdě jsem musel o svou pozici bojovat. Nakonec jsem měl úplně opotřebované pneumatiky a bylo nemožné se udržet na motocyklu. Tento okruh je vždy velmi hrbolatý a to znamená, že potřebujete výborné nastavení podvozku.
Sergio Gadea (Master-Repsol Team 125)
Toto je můj druhý závod mimo Evropu, bude pro mne stejně těžký jako ostatní závody, protože neznám okruh. Bude obtížné si zvyknou na časovou změnu. Budu se od začátku koncentrovaně učit okruhu a jeho podmínkám. Jsem si jistý, že s pomocí mého týmu a Jorgeho budu schopný nalézt dobré nastavení a získat dobrý výsledek.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist