Jezdci Fortuny o posledním závodě

Carlos Checa a Norick Abe hovoří o posledním závodě, který se konal na okruhu u španělské Valencie.

S novým rámem Deltabox vyrazili do boje o poslední body sezóny na okruhu ve Valencii jezdci továrního týmu Fortuna Yamaha Carlos Checa a Norick Abe. V úvodní části závodu bojoval Carlos Checa o své místo velice srdnatě, nicméně se mu nepodařilo udržet nejlepších jezdců a tak se víc jak polovina závodu proměnila pro tohoto jezdce v osamělý souboj s časem. Nakonec se Carlos mohl v cíli radovat ze solidního pátého místa.
"S novým rámem jsem tento víkend jel pouze dvě hodiny a to nebylo mnoho času na zdokonalení nastavení pro závod," postěžoval si po posledním závodě roku Carlos Checa. "Nakonec to byl stejně dobrý závod, dokázal jsem zajet několik dobrých časů na jedno kolo a stal jsem se nejrychlejším jezdcem na Yamaze. Jsem však zklamaný, že jsem si více nezlepšil své postavení v šampionátu, kde jsem skončil na sedmé pozici. Více pokroku s novým rámem mohu učinit při našem testování tento týden. Mohu zkoušet některé věci, o které jsem se tento víkend nepokusil."
Osamělý závod prožil i druhý jezdec týmu Norick Abe z Japonska, který nahradil zraněného Marca Melandriho. Japonec dokončil závod na devátém místě, což je zhledem k jeho dlouhé absenci v závodech, které absolvoval naposledy v červenci v Německu, velice solidní výkon.
"Nejsem spokojený, protože jsem měl špatný start a má pozice na začátku závodu nebyla dobrá," hněval se Abe po závodě. "Nikdy jsem nejel za takovýchto podmínek, kdy mě od poloviny závodu tolik klouzaly pneumatiky. Během závodu jsem vyzkoušel mnoho změn mého jezdeckého stylu a také jsem změnil práci s plynem. Nakonec jsem nalezl lepší způsob jak dokončit závod a udržet si svou pozici. Opravdu hodně chci poděkovat mému týmu, protože odváděl hodně práce v nedobrém období a během tohoto víkendu všichni pracovali hodně těžce."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist