IRTA testy - Catalunya (5)

Začaly testy třídy MotoGP. Dnešním vítězem Alex Barros na motocyklu Honda RC 211Vs.

Silný déšť zastavil IRTA testování třídy MotoGP již v 15:30 hodin, v době, kdy na vedoucím místě byl Alex Barros z továrního týmu Repsol Honda. I přes pramálo času dokázal Barros zajet jedno kolo rychleji než je aktuální rekord okruhu a tak lze považovat jeho dnešní vystoupení za velmi úspěšné. Barrosův čas tedy zní 1:45,464 minuty. Jako druhý se dnes umístnil Valentino Rossi (+0,078) a jako třetí Sete Gibernau (+0,339). Celkem překvapivě se na čtvrtém místě usadil americký jezdce továrny Suzuki Kenny Roberts (+0,391), který tak velmi dobře zúročil své zkušenosti. Do první pětky se poté vešel ještě týmový kolega vítězného Barrose - Nicky Hayden (+0,449).
Šestou pozici vybojoval japonský jezdec Makoto Tamada před sedmým Colinem Edwardsem a osmým Shinichi Itohem, testovacím jezdcem Hondy pro pneumatiky Bridgestone. Devátý skončil Max Biaggi a desátý opět jezdec Suzuki - John Hopkins, který se do sedla vrátil po pauze způsobené zraněním obou kotníků z motokrosového závodu doma v USA.
Trochu překvapivě se na jedenáctém místě umístnil jako nejlepší jezdec Ducati Brit Neil Hodgson před Carlosem Checou z továrního týmu Yamahy. Na třináctém místě je prozatím tovární jezdec Ducati Loris Capirossi, který však dnes vytvořil nový rychlostní rekord třídy MotoGP, jenž má nyní tedy hodnotu 338,1 km/h !!! Za Capirossim dokončil první IRTA testy své kariéry Ruben Xaus, který dokonce víc jak hodinu vévodil celému startovnímu poli. Pomyslnou nejlepší bodovanou patnáctku doplnil právě na patnáctém místě japonský jezdec Shinya Nakano na motocyklu Kawasaki ZX-RR.
Nejlepší jezdec na motocyklu Aprilia RS3 Cube dokončil první den testů na 17. místě a stal se jim Shane Byrne, jenž opět porazil svého zkušenějšího kolegu Jeremy McWilliamse (dnes 19. místo). Tým Proton KR nasadil do těchto testů prozatím pouze Nobuatsu Aokiho, když mladý Kurtis Roberts je stále zraněný po "ohnivé" havárii ve Valencii. Aoki dnes skončil až na 22. místě. Konečně také malinko ze svých plánů prozradil Peter Clifford, když ve svém zmítajícím se týmu ukázal loňského Mistra Evropy třídy Superstock - Michele Fabrizia, který na loňském stroji Harris WCM obsadil předposlední, 25. místo (porazil pouze testovacího jezdce Aprilie Marcellino Lucchiho, který však jel pouze sedm kol).
Testy by měly pokračovat zítra již za lepšího počasí. Bude to zřejmě znamenat také velmi hektický den, protože na neděli je již opět hlášený silný déšť, který by měl přijít někdy okolo poledne, což zřejmě bude znamenat i předčasné ukončení IRTA testu v Montmeló.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist