Hopkins chce potvrdit pokrok Suzuki

John Hopkins by rád na německém Sachsenringu potvrdil pokrok továrny Suzuki.

Na okruhu Donington Park dosáhl americký jezdec John Hopkins svého letošního, druhého nejlepšího výsledku, když v závodě třídy MotoGP dojel na 11. místě což potvrdilo částečný vzestup továrních motocyklů Suzuki GSV-R, které v Doningtonu vyjely na trať se změnami v motoru i na podvozku.
"V Doningtonu jsme našli jisté zlepšení, které učinilo motocykl snadněji ovladatelným a tak je naděje, že toto zlepšení přeneseme i na Sachsenring," říká John Hopkins. "Je to zábavný starý okruh, kde jen těžko můžete předvídat, co se stane. Je tam množství velmi pomalých zatáček, kde můžete dostat do tlaku i silné stroje MotoGP. V loňském roce jsem měl smůlu. Havaroval jsem v tréninku a zranil si zápěstí. Doufám, že můj druhý závod na tomto okruhu bude lepší. Jako vždy, i zde budu chtít odvést co nejlepší práci."
Tímto závodem se také uzavře první část sezóny Grand Prix, když nyní bude na programu skoro měsíční pauza. Tuto mezeru vnímá Suzuki jako dobu, kdy chce přiblížit výkonově své stroje k těm nejlepším. Cílem továrny Suzuki je dostat stroj GSV-R na stejnou úroveň, jako je stroj GSX-R1000, tedy stroj, který patří ve všech seriálech, jenž se účastní k těm nejlepším.
"John pokračuje v působení na tým svým obrovsky uvědomělým přístupem k závodění," hodnotí Hopkinse manažer týmu Garry Taylor. "Je ohromující na to, že toto je jeho první rok na čtyřtaktu. Vždy když vyjede, těží ze stroje a své šance. Doufám, že v Německu bude odměněn jeho talent a kladný přístup výsledkem v nejlepší desítce, a to i jako důkaz týmového pokroku."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist