Hlasy z Phillip Islandu (1)

A opět tu jsou věty, které po závodě Grand Prix pronesli účastníci třídy MotoGP. Dnes se můžete podívat co po závodě v Austrálii řekli jezdci Yamahy a Kawasaki. Další ohlasy zde budou opět zítra odpoledne.

Valentino Rossi (1. místo)
Dnes to byl fantastický konec fantastického šampionátu. Tento okruh je nádherný a dnes to byla až do posledního kola nádherná bitva. V některých místech jsem byl rychlejší než Gibernau a v některých naopak pomalejší. Byl jsem si na motocyklu jistý. Měl jsem trochu špatný začátek, ale dostal jsem se za vedoucího Seteho. Pokusil jsem se ho předjet, ale on se dostal zpět. Pak na konci se vrátila znovu velká bitva. Poslední kolo bylo opravdu pro všechny, kteří to sledovali, velmi úchvatné. Chtěl bych všem co tak tvrdě pracovali poděkovat, děkuji Yamaze a mému týmu. Bylo to fantastické, děkuji. Myslím, že letos to byl můj nejlepší šampionát, který jsem vyhrál.
Carlos Checa (10. místo)
Start byl hodně těžký, bylo přede mnou mnoho motocyklů. Šel jsem proto opatrně na plyn a ztratil několik pozic. Toto byl závod, který jsem nikdy nemohl vyhrát. Věděl jsem, že začínám daleko vzadu. Mohl jsem lépe odstartovat a následně zůstat ve druhé skupině. S Xausem to byla hezká bitva, bylo to více zajímavé. Osamocená jízda není tak vzrušující, zvláště na desátém místě. Doufám, že ve Valencii to bude lepší závod.“
Shinya Nakano (12. místo)
Byl to pro mne velmi tvrdý závod. Od začátku se mi jelo velmi těžce. Musel jsem hledat správnou rychlost. Dokonce ani když jsem předjel Alexe jsem nemohl jezdit tak jak bych chtěl nejraději. Pak přišla velká bitva s Xausem a Checou. Myslel jsem, že je ke konci závodu předjedu, ale naopak mi ke konci závodu klesaly časy na kolo. Trpěl jsem nedostatkem přilnavosti a výkonu v levých zatáčkách. Je to na této dráze s tolika rychlými zatáčkami věčný problém.
Alex Hofmann (13. místo)
Byl to letos můj nejtěžší závod. Měl jsem špatný start a ztratil jsem několik pozic. Pak jsem po čtyřech kolech našel správný rytmus a zahájil boj ve skupině o desáté místo. Každé kolo jsem však 40 – 50 metrů ztrácel na rovince. Ve druhé polovině závodu jsem měl problém s výkonem. Podvozek byl nastaven pro měkkou pneumatiku, ale použil jsem tvrdší separaci než měl Shinya.
Norick Abe (17. místo)
Těžký závod. To byl můj špatný víkend. Snažil jsem se vyzkoušet mnoho věcí, řešil jsem problém s výkonem a přilnavostí a vše nemělo dobrého konce až do dnešního rána. Pro odpoledne jsem nasadil novou zadní pneumatiku, která ale nefungovala. Celý závod se hodně klouzala.
Marco Melandri (nedokončil závod)
Motocykl byl v pořádku, ale po polovině závodu mě začalo bolet oko. Nemohl jsem pořádně zaostřovat a vhodně odhadovat vzdálenost. Mohl jsem jet, ale bylo to stále horší. Musel jsem nakonec zastavit

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist