Haskovec nastoupil se zraněním

Vincent Haskovec (foto) nastoupil do závodů AMA Superstock a Formula Xtreme se zraněným palcem ze svého pátečního pádu, přesto dokázal vytěžit jedno umístnění v nejlepší desítce amerického šampionátu.

Tým Valvoline EMGO Suzuki zaznamenal v neděli ve Fontaně (USA) vynikající úspěch, když ve všech třech kubaturách, kterých se tým účastní (Supersport, Superstock a Formula Xtreme) skončili jeho jezdci vždy mezi nejlepší desítkou finálového pořadí jednotlivých závodů AMA Pro Racing. Jednou k tomu přispěl i výkon našeho jezdce Vincenta Haskovce, který po 13. místu ve třídě Superstock, získal páté místo v závodě třídy Formula Extreme.
Čech, jenž nyní žije v Kalifornii a startoval tedy prakticky doma, zahájil víkend nepříjemným pádem v pátečním tréninku, při kterém si nepříjemně zranil palec, podal v nedělním závodě vynikající výkon, okořeněný soubojem s mladým Gobertem.
"Není to zase tak špatné," říkal po závodě Haskovec, kterému patří nyní čtvrtá pozice v celkovém hodnocení třídy Formula Xtreme. "Palec mě ještě bolel a já proto nemohl jet tak tvrdě jak jsem chtěl. Velký problém jsem také měl ve druhém kole. Chtěl bych poděkovat všem lidem, kteří mě pomohli. Cítím, že bych v příštím závodě mohl být na pódiu."
Druhým jezdcem týmu je domácí jezdec Steve Rapp, který vedle třídy Supersport nastupuje s naším Haskovcem společně do závodů třídy Superstock, kde oba jezdci používají slabší stroje Suzuki GSX-R750S, oproti silnějším litrovým motocyklům (informace především pro Michala Valentu - poz. Racing). Patrně v nejvyrovnanější a také k nejdramatičtější třídě, kterou jistě letos třída Superstock je, dokázal Steve Rapp připojit k Haskovcovu třináctému místu svou osmou pozici v cíli závodu.
"Myslím si, že superstocky byly dobré," říká Steve Rapp na internetových stránkách svého týmu. "Bylo to poprvé kdy jsem s tímto motocyklem závodil a hned jsem skončil osmý. Jsem velmi spokojený. Závod byl přerušený červenou vlajkou, ale myslím, že kdyby se jela celá vzdálenost najednou, skončil bych ještě lépe. S motocyklem GSX-R750 a pneumatikami Michelin to vypadalo velmi dobře především v závěru závodu, na rozdíl od motocyklů 1000 ccm, které již neměly dobré pneumatiky."
Steve Rapp si připsal druhé umístnění mezi nejlepší desítkou v nedělním závodě třídy Supersport, kde po boji získal sedmé místo, jenž mu vyneslo i stejné umístnění v celkovém pořadí šampionátu šestistovek.
"V závodě Supersportů jsem udělal dobrý výsledek," říká Rapp. "Myslím si, že bych byl schopný více se držet nejlepších jezdců, ale byl jsem hodně zpomalený tím, jak jsem musel postupovat zezadu startovního pole."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist