Greg Lavilla zustava u Suzuki

Ani sedm podiovych umisteni behem jedne sezony v serialu mistrovstvi sveta nestaci nekdy na smlouvu pro pristi rok, coz dokazuje pripad spanelskeho jezdce Gregoria Lavilly.

Gregorio Lavilla zustava u Suzuki
Spanelsky pilot Gregorio Lavilla (30 let) doufal sice az do posledni chvile, ze najde u Moriwakiho Honda tymu sanci, startovat na divokou kartu pri nekterych zavodech Grand Prix, tato moznost vsak v poslednich dnech definitivne padla. Spanel, ktery skoncil v lonskem roce ve WSBK na celkovem patem miste, se po rozpadu tymu Alstare Suzuki ocitl na "pomyslne dlazbe". Jelikoz mu definitivne odrekli potencionalni italsti sponzori, tak je nyni velmi rad, ze muze zustat u Suzuki a sice v MotoGP jako testovaci jezdec a v pripade zraneni nektereho z kmenovych pilotu (Johna Hopkinse ci Kenny Robertse) by mohl pomyslet i na pripadny start v kubature MotoGP, ale take by mohl absolvovat vybrane GP na divokou kartu.
Jen pro uplnost jsem jeste doplnil, ze Gregorio Lavilla startoval doposud ve 14 zavodech Grand Prix, 13x ve tride 250 ccm a to na soukromem stroji Honda v rocniku 1995, tehdy bodoval dvakrate za patnacta mista v Australii a v Holandsku, ale ma take zaznamenan i jeden start v kralovske kubature, o tri roky pozdeji, na GP Nemecka 1998, kde rovnez na Honde, ale pochopitelne o obsahu 500 ccm, dojel v bodech jako 11.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist