GP Itálie - 125 ccm

Roberto Locatelli zvítězil v závodě třídy 125 ccm. Lukáš Pešek po velmi špatném startu vydělal na pádu mnoha jezdců a získal jeden bod za patnácté místo.

Italský jezdec Roberto Locatelli (40:13,158) zvítězil v dramatickém, ale naprosto senzačním závodě Grand Prix Itálie třídy 125 ccm. Jako každý rok, tak i letos, rozhodlo o vítězství štěstí při posledním průjezdu cílovou rovinkou, kde se velmi často měnilo pořadí. Na druhém místě dokončil závod, ve kterém došlo i na kontakt pneumatiky s pneumatikou, australský jezdec Casey Stoner (+0,152), který za svými zády udržel španělského jezdce Héctora Barberu (+0,197).
Čtvrté místo nakonec zbylo na Andrea Doviziosu, jenž v nových barvách, připravených pouze pro domácí grand Prix, doplatil na ztrátu přilnavosti v posledních dvou kolech. Páté místo vybojoval další z domácích jezdců, kterým byl tentokrát Mirko Giansanti. Pro šesté místo si do Itálie dojel Pablo Nieto ze Španělska, sedmý dokončil závod plný pádů vítěz kvalifikace Steve Jenkner před osmým Mattia Pasinin, devátým Gino Borsoiem a desátým Jorge Lorenzem.
Na jedenáctém místě se umístil Simone Corsi, dvanáctý dojel Andrea Ballerini a třináctý Gábor Talmacsi. Čtrnácté místo patří německému jezdci Dario Giuseppettimu, jehož týmový kolega Thomas Luthi i v tomto závodě havaroval a pro svůj tým Elit Grand Prix tak připravil další letošní zklamání.
Pro jeden bod za patnácté místo si v tomto závodě dojel náš Lukáš Pešek (+44,875), který do závodu doslova katastrofálně odstartoval. Sice stál na pozici pro třináctého jezdce kvalifikace, ale po první zatáčce se nacházel až na místech v poslední, čtvrté desítce. Vzhledem k mnoha pádům (celkem 12), kdy závod dokončilo z původního počtu 39, jezdců pouze 23. pilotů, dokázal Lukáš Pešek postupovat pořadím a připsat si i ten jeden bod do celkové klasifikace.
Právě v celkové klasifikaci nadále vede Andrea Dovizioso (76 bodů), druhý je Roberto Locatelli (73) a třetí Casey Stoner (55). Náš Lukáš Pešek má na svém kontě nyní tři body a je na 22. místě.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist