GP Austrálie 125

Andrea Ballerini překvapivým vítězem závodu třídy 125 ccm. Thomas Luthi po špatném závodě na předposledním místě.

Zima a déšť, to jsou dva základní faktory, které ovlivnily závod nejslabší třídy, a které zřejmě ovlivní i další průběh dnešního dne.
Doslova několik překvapení se udalo na australském okruhu Phillip Island. Mezi překvapení sice nepatřil počáteční nápor Caseye Stonera a Stefano Peruginiho, jejich nezávislé pády však se zřejmě nečekaly. Jak Casey (z prvního místa), tak později i Stefano (ze druhého) havarovali a závod nedokončili, stejně jako víc jak polovina jezdeckého pole.
Za této situace se z vítězství poprvé v kariéře radoval Andrea Ballerini (43:41,886), který ze své 23. pozice předvedl doslova famózní výkon. Radost týmu AJO Motorsports přinesl i nakonec druhý Masao Azuma (+8,849), který na třetí místo odsoudil Steve Jenknera (+14,187).
Bez pódia zůstal po závodě čtvrtý Alvaro Bautista, který však pořádně v posledních kolech pohrozil třetímu Jenknerovi a dokázal ho stáhnou tak, že v cíli dělilo oba jezdce pouhých 0,565 sekundy. Na šestém místě se v deštivém závodě umístnil Héctor Barbera před sedmým Alexem De Angelisem a osmým Jorge Lorenzem. Devátou pozici získal Gábor Talmacsi a desátou Robbin Harms, který jezdil na tomto okruhu dobře již během kvalifikací a tréninků.
Zbývající bodovaná místa si již rozdělili pouze jezdci, kteří těžili z havárií svých kolegu. Proto zřejmě nikoho nepřekvapí na jedenáctém místě Youichi Ui, který na další pozice odsunul dvanáctého Juliana Simona, třináctého Fabrizio Laie, čtrnáctého Emilio Alzamoru a patnáctého Stefano Bianca.
Zástupce českého týmu Elit Grand Prix, švýcarský jezdec Thomas Luthi, dnes neměl svůj den a po celý závod ztrácel sekundy za sekundami. Nakonec dojel Luthi po katastrofickém startu na předposledním, šestnáctém místě.
V čele šampionátu je již jistý Mistr Světa letošní sezóny Daniel Pedrosa (223), který pro zranění z tréninku leží v melbournské nemocnici. Druhý je Alex de Angelis (166), jenž tak využil havárie třetího Stefano Peruginiho (159). Na čtvrtém místě je Andrea Dovizioso (149) a na pátém Héctor Barbera (148).

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist