GP 125 - 1. kvalifikace

Alex de Angelis zvítězil v úvodní kvalifikaci na Grand Prix Japonska třídy 125 ccm.

V první kvalifikaci na nedělní závod třídy 125 ccm dominoval Alex de Angelis ze San Marina, který ještě v době suchého asfaltu dokázal zajet jedno kolo za 2:15,417. Na druhém místě dnes skončil Daniel Pedrosa ze Španělska, který byl o 0,464 sekundy pomalejší než de Angelis. Třetí pozice patří veteránu Lucio Cecchinellovi jenž měl ztrátu již více jak jednu sekundu (1,315). První řadu předběžně doplňuje další italský pilot Mirko Giansanti (+1,467) jenž tak potvrdil, že mu okruh Suzuka nesmírně sedí.
Druhou řadu předběžného startovního roštu vytvářejí Italové Perugini se Sabbatanim doplnění o Australana Stonera a krajana Doviziosa. Třetí startovní řadu by po dnešní kvalifikaci vytvořili Španěl Barbera se šestým italským pilotem v první desítce Stefano Biancem na tovární Gileře. Dále pak Pablo Nieto a domácí jezdec s divokou kartou Shuhei Aoyama.
Český tým Elit Grand Prix samozřejmě nasadil do kvalifikace třídy 125 ccm své želízko v podobě mladého Thomase Lüthiho, který v silné konkurenci obstál dobře, když dnes obsadil sedmácté místo se ztrátou 3,645 sekundy na vítězného de Angelise.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist