Gauloises Fortuna a Mugello

Valentino Rossi i Carlos Checa chtěji v italském Mugellu dosáhnout pódiového umístnění, aby však pomýšlejí na stupínek nejvyšší!

Valentino Rossi
Myslím, že okruh Mugello je pro Yamahu celkem dobrý, zvláště v zatáčkách. Je tam několik šikan a zatáček, o kterých si myslím, že budu mít výhodu. Problém bude cílová rovinka, kde budu v nevýhodě. Mugello je vždy závod, kdy je na mě vyvíjen zvláštní tlak, je to nejzvláštnější závod roku. Je tam mnoho lidí z italského tisku a vždy tam mám během víkendu mnoho závazků. Miluji však v Mugellu závodit, před plnými tribunami italských fanoušků. Je to vždy těžký víkend a vždy se mi v neděli večer hodně uleví. V Le Mans to byl těžký víkend a neskončil jsem tam, kde jsem chtěl, ale následovalo úspěšné testování, při kterém jsem učinil několik pozitivních opatření. Těším se na první jízdu s M1 na okruhu Mugello. Minulý rok to byl pro mě dobrý závod, kdy všichni jezdci jeli na 100%, letos to bude opět oslnivá bitva.
Carlos Checa
V Mugellu se cítím velmi klidně. Není to pouze dobrý okruh, který mám rád, ale situace, ve které se nyní nacházím, je velmi dobrá. Od první řady v Jerezu, pódia v Le Mans, má celý můj tým novou motivaci pracovat s velkým nadšením a s úsměvem na tváři. Vím, že ještě nejsme na limitu, ale jsem v pozici, kdy můžu bojovat o vítězství. Zvláštní test v Le Mans nám také potvrdil, že naše nastavení je to správné. Mugello má dlouhou rovinku, kde nejsme tak silní, můžeme tam prohrát jednu nebo dvě desetiny. Naše síle je však v zatáčkách, kde vše doženeme nebo ještě přidáme. Le Mans byl pro mě velký závod. Bylo opravdu uspokojující vidět před sebou pouze jednoho jezdce a všechny ostatní mít za sebou. Nyní nechci před sebou vidět žádného jezdce.
Davide Brivio (šéf týmu Gauloises Fortuna Yamaha)
Mugello je pro nás samozřejmě velmi zvláštní závod. Je to domácí okruh pro Valentina, tedy bude na něj vyvíjen větší tlak, je to také domácí okruh pro tým. I když je náš tým velmi mezinárodní, máme sídlo v Itálii a cítíme se jako italský tým. Po třech závodech si myslím, že Yamaha opravdu vytvořila konkurenceschopný motocykl. Viděli jsme vítězství v Jihoafrické Republice, Carlosovo druhé místo ve Francii, ale také dobré dosavadní představení Melandriho. Byli jsme ve třech závodech se třemi jezdci, ve třech různých podmínkách hodně vysoko. Mugello je dobrý okruh pro Valentina i Carlose. Myslím si, že oba mohou být velmi konkurenceschopní. Valentino má další motivaci od domácího publika, Carlos přijíždí po dobrém závodu v Le Mans.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist