Galavečer FIM 2014 v Jerezu

Jihošpanělské město Jerez de la Frontera, které bylo vyhlášen jako “World Capital of Motorcycling 2015“, přivítalo v neděli večer na pět set pozvaných hostů, kteří byli svědky vyhlášení mistrů světa v motocyklových soutěží pod hlavičkou Mezinárodní motocyklové federace (FIM). Slavnostním večerem provázela dvojice britských moderátorů Gavin Emmett a Lisa Leyland.

Divadlo Villamarta dodalo již pátému ročníku vyhlašování vítězů FIM slavnostní atmosféru a na jevišti bylo to nejlepší, co v letošním roce mohlo být k vidění. Mistři světa, jezdci, jezdkyně a to vše v rozmezí od jedenácti do čtyřiačtyřiceti let. Oba moderátoři také nejsou ve světě motosportu nováčky, takže jejich komentář byl k věci a rovněž nepostrádal vtipné poznámky.
Potlesku se dostalo jak Legendám FIM Jorge Martinezovi, Sammy Millerovi, Sue Fish, Gerd Rissovi, Thierry Magnaldimu a rovněž českému zástupci Květoslavu Mašitovi, tak jejím protějškům z řad čerstvých mistrů světa jako například Marcu a Alexi Márquezovi, Esteve Rabatovi, Sylvainu Guintolimu, Antonio Cairolimu, Jordi Tixerovi plus světovým šampionkám, kde byla Emma Bristow, Chiara Fontanesi a Laia Sanz (na fotografii). Tleskalo se ale řadě dalším šampionům, protože těch bylo v Jerezu přes třicet.
Prezident Mezinárodní motocyklové federace Vito Ippolito, jehož v sobotu potvrdili do již třetího období v čele FIM, byl slavnostnímu večeru v divadle Villamarta rovněž přítomen. „Znovu to byl nezapomenutelný večer, jenž zůstane trvalou vzpomínkou pro všechny, kteří se ho zúčastnili,“ řekl. „Vždy je to velmi speciální příležitost k tomu, abychom společně s mistry světa, legendami a lidmi z našeho sportu a průmyslu oslavili, čeho jsme v daném roce dosáhli.“
„Pokaždé je velmi speciální zúčastnit galavečera FIM a být tu se všemi cenami a s tolika šampiony,“
uvedl Marc Márquez. „Pro mě je to letos ještě o to speciálnější, že jsem tu se svým bratrem Alexem. Je mi jasné, že to do budoucna bude velmi těžké zopakovat a proto si musíme tuto chvíli užít a pokusit se něco takového jednou v budoucnu zopakovat!“

FIM Gala Ceremony 2014.

Video zatím není k dispozici.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist