Fortuna CEV 125 - Valencia

Sergio Gadea se radoval z vítězství v předposledním závodě Mistrovství Španělska 125 ccm, náš Igor Kaláb skončil na 22. místě, Patrik Vostárek se do závodu nekvalifikoval.

Na okruhu Ricardo torma v Cheste u Valencie pokračoval svým předposledním kolem španělský šampionát silničních motocyklů. Tradičně nabitá startovní listina se skvěla několika velmi zvučnými jmény, kde vedle kompletní evropské špičky bylo i několik jezdců z letošního Mistrovství světa. Ve Valencii se tak ve třídě 125 ccm, která nás nejvíce zajímala, objevili například Sergio Gadea, Manuel Manna, Max Sabbatani, Hector Faubel, Jorge Carchano, ale i jezdci z naší země, které zastupoval mladý Patrik Vostárek a zkušený Igor Kaláb.
V kvalifikačních trénincích potvrdil svou suverenitu Sergio Gadea, jenž na tomto okruhu zářil i při posledním závodě Mistrovství Světa. Gadea získal Pole Position o více než jednu sekundu před druhým Julianem Mirallesem. Z našich jezdců se lépe dařilo zkušenějšímu Kalábovi, který skončil ve své skupině (celkově nastoupilo ke kvalifikacím 75! jezdců) na 14. místě, zatímco Vostárek byl devatenáctý. Pro mladého jezdce týmu OMV Hanusch to znamenalo start pouze v závodě "útěchy", který byl pro všechny jezdce, jenž se nevešli do hlavního závodu. V tomto závodě útěchy však Vostárek nedobrovolně skončil již po úvodním kole.
V nedělním závodě jsme tak měli pouze Igora Kalába, který po součtu kvalifikačních časů skupin A i B startoval ze 36. pozice na startovním roštu. Igor do závodu nastoupil poté, co jeho motocykl prodělal opravu po zadření v ranním Warm Upu, přesto se dokázal probojovat přes polovinu startovního pole a bojovat o pozice ve druhé desítce. Igor Kaláb nakonec projel cílem osamocený na 22. místě.
V závodě bezkonkurenčně zvítězil Sergio Gadea, jenž na druhého Juliana Mirallese najel více jak 20 sekund. Třetí projel cílem Ital Federico Sandi.
Poslední díl španělského mistráku (a pro tipující i poslední kolo Tipovačky 2004) se koná již příští neděli na okruhu Jerez De La Frontera.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist