ESTK Oschersleben - 1. kvalifikace

Domácí jezdec Stefan Nebel zvítězil v první kvalifikaci evropského mistrovství "štoků", Smrž a Mikšovský na samém závěru výsledkových listin.

Znalost domácího okruhu proměnil ve vítězství v úvodní kvalifikaci Mistrovství Evropy třídy Superstock německý jezdec Stefan Nebel, tedy jezdec německého superbikového mistrovství jenž v posledním závodě na okruhu Hockenheim slavil své první letošní vítězství. Druhý za Nebelem skončil italský jezdec Lorenzo Lanzi se strojem Ducati 999S jenž také zároveň odstartoval šňůru italských jezdců ve výsledkové listině, protože od druhého až po šesté místo si tito jezdci rozebrali všechny pozice. Třetí skončil Gianluca Vizziello (Yamaha YZF R1), čtvrtý Michel Fabrizio, pátý Ilario Dionisi (oba Suzuki GSX-R1000) a šestý Lorenzo Alfonsi (Yamaha YZF R1).
Zajímavá věc se odehrála na sedmém místě kde byl původně britský pilot James Ellison, který byl však po kvalifikaci společně se španělským jezdcem Enrique Rocamorou diskvalifikovaný pro nedodržení technických pravidel - neměly označené pneumatiky. Za této situace dnes bral sedmé místo Alex Martinez před osmým Pierrotem Vanstaenem, devátým Ayrtonem Badovinim a desátým Massimo Biscontim. Bisconti byl zároveň sedmým italským jezdcem mezi prvními deseti nejlepšími.
Do kvalifikace zasáhli i oba naši jezdci týmu STK Czech Accr Team, tedy Matěj Smrž a Tomáš Mikšovský. Jejich dnešní snaha sice vedla k prozatímní kvalifikaci, ale pouze v závěru celého pole, když Smržovi patří 24. místo a Mikšovskému dokonce až 26. místo, které je zároveň posledním kvalifikačním místem. O přípravě strojů Honda CBR 900RR našich jezdců hovoří i maximální rychlost jenž například u Matěje Smrže byla dnes naměřená v hodnotě 219,4 km/h zatímco například Ilario Dionisi jel na rovince 254,8 km/h!!!

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist