e-Superbiky v roce 2013

TTXGP a FIM (Světová motocyklová federace) se během zimních měsíců dohodly na užší spolupráci v rámci závodů e-superbiků a standardních benzínových motocyklů.

Obě organizace se dohodly na spojení severoamerického a evropského šampionátu, jehož vyústěním bude finální mistrovský závod. Čtyři závody v Evropě a čtyři v USA se pojedou jako doprovodný program na některé ze soutěží MotoGP, WSBK, nebo při Endurance cupech. Finální závod, ze kterého vzejde mistr světa e-superbiků 2013 se pak pojede koncem roku 2013 na zatím neurčeném místě v Asii (zřejmě 13.října v Malajsii nebo 27.října. v Japonsku).
Pro rok 2014 pak nastane opět změna. TTxGP se stane "standardním" světovým šampionátem, fungujícím obdobně jako například Moto GP. Součet bodů z jednotlivých závodů na třech kontinentech se na konci roku 2014 vyhodnotí a určí se konečný vítěz.
Na internetu se objevilo zajímavé video od známého severoamerického výrobce e-motocyklů Brammo. Záznam je pořízen na okruhu v Oregonu a kromě dobrých záběrů a střihu je doprovázen i líbivou hudbou.








Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Petr Kvaš - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist