Ducati - spokojenost, ale i rozpaky

Tovární tým Ducati Marlboro zažívá radost po dnešním vítězství Lorise Capirossiho, ale i smutek z výkonu Troye Baylisse.

"Mít italský motocykl a italského jezdce na prvním místě kvalifikace je pro nás pýchou před našimi červenými fanoušky," říkal po první kvalifikaci šéf boloňské továrny Ducati Claudio Domenicali. V této kvalifikaci třídy MotoGP dominoval Loris Capirossi, jezdec této továrny, když nejenže zvítězil, ale i překonal nejvyšší rychlost dosaženou závodním motocyklem, kterou nyní stanovil na hranici 328,9 km/h.
"Prozatímní první místo a nový záznam o maximální rychlosti je pro mě doslova velká událost," říkal dnes odpoledne Loris Capirossi. "Po ranním tréninku jsme se rozhodli k velkému kroku při změně nastavení přední části motocyklu. Nyní bych byl rád, kdyby motocykl byl snadněji ovladatelný. Každý jistě ví, že náš motocykl má velkou sílu, ale to právě zapříčiňuje, že se hůře ovládá. Musíme zkontrolovat získané údaje a rozhodnout se jaké změny učiníme pro zítřejší program. Jsem si jistý, že jdeme správným směrem. Jsem šťastný a rád bych proto poděkoval celému týmu za jejich těžkou práci."
Naopak druhý jezdec týmu, Australan Troy Bayliss, dnes skončil až na 18. místě, když jezdil dokonce pomalejší časy než jakých zde dosáhl při posledních testech továrny Ducati na tomto okruhu. "Nebyl to dobrý den," říká smutně Troy Bayliss. "Něco nám chybí v nastavení. Nemám na motocyklu dobrý pocit, když vjíždím do zatáček a to je to, co mě zdržuje. Nemohu najíždět do zatáček s rychlostí, kterou bych si představoval."

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist