Ducati čaká na prvé víťazstvo

Tím Ducati a dvojica jazdcov Troy Bayliss a Loris Capirossi sa pripravujú na štvrté preteky v sezóne.

Tím Ducati vzbudil u svojich súperov veľký rešpekt; aj keď je to prvá sezóna tímu v MotoGP, vo všetkých pretekoch dokázalo ich viac ako 220 koňové Desmosedici bodovať.
Svoju silu ukázali motocykle tejto talianskej značky už v predsezónnych testoch, keď Loris Capirossi dosiahol vôbec najvyššiu rýchlosť na MotoGP špeciáli - úctyhodných 328,2 km/h. Už v prvých pretekoch v Suzuke sa Capirossi dostal na stupeň víťazov, vo Welkome dokázal dlhú chvíľu v pretekoch viesť a v Jereze vybojoval pre Ducati pole position. Druhé miesto v kvalifikácii si vtedy vybojoval Troy Bayliss a tak sa tímu Ducati podarilo kvalifikačné double.
V Le Mans to však červení nebudú mať ľahké. Väčšina členov tímu ešte tento legendárny okruh nikdy nevidela, takže piatkovú kvalifikáciu začnú od nuly.
`Nikdy sme v Le Mans neboli, presne tak ako sme neboli pred pretekmi ani vo Welkome` - povedal šéf tímu Ducati Livio Suppo. `Ale napriek tomu nám predchádzajúce preteky ukázali, že náš stroj sa dokáže rýchlo adaptovať z jedného okruhu na druhý. V posledných mesiacoch sme boli pod veľkým tlakom, tvrdo sme pracovali aj cez zimu, ale môžem povedať že momentálne sme na dobrej úrovni` - dodáva Suppo. `Samozrejme, nie sme zo všetkého šťastní, napríklad v Jereze sme mali neuveriteľne vydarenú prvú aj druhu kvalifikáciu, ale v nedeľu to už také skvelé nebolo, aj keď pódiové umiestnenie je pre náš mladý tím úspech. Napriek tlaku, ktorý pociťujeme je v tíme skvelá atmosféra a všetci sú radi že sa nám darí.`
Technický riaditeľ Ducati Corrado Cecchinelli tiež očakáva v Le Mans vzrušujúci víkend. `Akcelerácia nášho stroja je v porovnaní s inými značkami dobrá a celkovo problémy s výkonom nemáme` - hovorí Cecchinelli. `Naším hlavným cieľom je nájsť nastavenie, ktoré udrží motocykel v optimálnom stave nie jedno-dve kolá, ale celé preteky. Je to otázka nájdenia kompromisu medzi stabilitou a ovládateľnosťou, takže jazdec musí vyvíjať menej úsilia, aby šiel rýchlejšie. Tieto dva parametre sa ale navzájom vylučujú, takže ak jeden pridáte, z druhého uberiete. Je to len otázka správneho vyváženia` - dodal Talian.
Článek vznikl ve spolupráci se slovenským serverem www.motogp.sk, který přináší zprávy z Mistrovství Světa silničních motocyklů.
Autor článku: Jurij

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist