Checa a Melandri před Austrálií

Carlos Checa a Marco Melandri přijíždí na svůj oblíbený okruh.

Španělský jezdec Carlos Checa přijede do Austrálie po odvážném výkonu v Malajsii kde skončil na pátém místě, když se dokázal kvalifikovat do závodu na druhém místě. Španěl, který dnes slaví 31. narozeniny, se během posledního závodu nevzdal, i když měl během závodu velké problémy s přilnavostí. Po nevyhnutelných oslavách jeho narozenin se pustí Carlos do boje o napravení své reputace na okruhu Phillip Island, kde v loňském závodě dojel až na jedenáctém místě.
“Phillip Island byl nejhorší výsledek v loňském roce, kterého dosáhli jezdci na strojích Yamaha M1,“ vzpomíná Carlos Checa. “Měl jsem tehdy velké problémy při změnách směru jízdy, motocykl se však od té doby změnil a tak doufám, že odezva z minulého roku bude znamenat, že se tam motocykl bude nyní chovat trochu lépe. Je to nejkrásnější okruh, na kterém jezdíme, je to můj oblíbený okruh. Mám to místo a tamější lidi rád, budu na Phillip Islandu slavit své narozeniny. Jako dárek k narozeninám doufám, že budu moci být konkurenceschopnější.“
Pro Marca Melandriho je Phillip Island zvláštním místem, kde v loňském roce získal titul Mistra Světa třídy 250 ccm. Melandri nyní doufá, že návrat na okruh, který mu přinesl prozatím největší slávu v jeho kariéře, ho bude inspirovat v získání formy, se kterou bojoval proti ostatním jezdcům v japonském Motegi nebo v několika jiných závodech. Po těžkém zranění z okruhu Suzuka prožil Macio několik problémových víkendů, které mu však daly mnoho zkušeností v jeho první sezóně mezi motocyklovou elitou.
Melandri tedy přijíždí na Phillip Island po dvou různých závodech, zatímco v Motegi po devatenáctém místě v kvalifikaci získal páté místo, tak v Sepangu po zápasu s přilnavostí dokončil závod na jedenáctém místě.
“Já jsem minulý rok na Phillip Islandu vyhrál titul třídy 250 ccm a proto to bude letos pro mě velmi zvláštní závod,“ vzpomíná Melandri na loňský rok. “Ale i předtím to byl jeden z mých oblíbených okruhů. Je velmi krásné jezdit tak blízko u oceánu, připadám si tam hodně uvolněný. Je to místo s velmi rychlou dráhou s mnoha rychlými zatáčkami, doplněné někdy o silný vítr. Myslím si, že se čtyřtaktem to bude hodně těžké. Netestoval jsem tam v zimě, ale nemyslím si, že by byl rozdíl, kdybych tam testoval. Například v Brně jsme nejdříve testovali a pak jsem tam měl velmi těžký závod. Nevím co se tenkrát změnilo, ale necítil jsem se klidný. Je to však pro mě tento rok všechno nové, tak mi nevadí, že jsem v Austrálii ještě netestoval. Nemohu říci co se tam stane, ale mohu ujistit, že budu opět co nejtvrději pracovat společně s mým týmem, vlastně jako vždy.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist