Černá neděle u Gauloises Yamaha

Tým Gauloises Yamaha prožil černou neděli při závodě třídy MotoGP, poté co se zranil Alex Barros v ranním Warm Upu a do závodu tak nemohl nastoupit, havaroval v samotném závodě i Olivier Jacque.

Tým Gauloises Yamaha prožil černou neděli na okruhu Donington Park, když poté co Yukio Kagayama vystrčil Alexe Barrose z tratě, přičemž si brazilský jezdec zlomil ruku, havaroval v samotném závodě i druhý jezdec tohoto týmu Olivier Jacque, který se těžce udeřil do hlavy a zranil si palec na levé noze.
Závod však pro francouzského jezdce začal dobře, Když Olivier bojoval o páté místo. “Začátek závodu byl těžký, zasel jsem se za Baylissem a bojoval jsem v zachycení mého rytmu s plnou nádrží paliva,“ vzpomíná Olivier Jacque. “V polovině závodu se již zdálo všechno snadnější a tak jsem začal tvrději útočit na Checu, abych se přes něho dostal. Bohužel v zatáčce Melbourne jsem na výjezdu dal moc plynu a motocykl to nevydržel, vyhodil mě vysoko do vzduchu. Dost hodně jsem se udeřil do hlavy a následně jsem pocítil závrať. Také mě bolí palec na levé noze, ale pro Grand Prix Německa bych měl být v pořádku.“
Vysvětlení k průběhu neděle nemohl najít ani týmový manažer Hérve Poncharal. “Namohu si stále vysvětlit, když se ptám – proč zrovna nán se to stalo,“ říkal Poncharal. “Byl to pro nás katastrofální víkend, obzvláště za předpokladu, že jsme měli velké naděje do této Grand Prix. Až do své havárie jel Olivier dobrý, agresivní závod, ve kterém mohl dobře skončit. Doufám, že bude v pořádku pro závod v Německu,“ povzdechl si týmový manažer.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist