Cecchinello zahajuje letošní rok

Tým Lucia Cechinella se začíná připravovat na letošní sezónu, do které si klade vysoké cíle. Zda se tyto cíle podaří naplnit by mělo být vidět již při nadcházejících testech Aprilie na okruhu Jerez de la Frontera.

Italský pilot nejslabší třídy Lucio Cecchinello vstoupí v letošním roce do své již desáté sezóny Moto Grand Prix když svůj debut slavil v roce 1993 při Grand Prix Austrálie. V posledních letech se tento sympatický a vždy na otázku odpovídající jezdec věnuje vedle samotné jezdecké činnosti také vedení vlastního týmu. V letošním ročníku Grand Prix doplní ve třídě 125 ccm Lucia australský mladíček Casey Stoner, který za jeho tým startoval již v loňském ročníku, ale ve třídě 250 ccm. Do této třídy nasadí letos Lucio pouze jednoho jezdce, kterým se nově stal francouzský pilot Randy de Puniet.
“Tento rok jsme si dali ve třídě 125 ccm za cíl stát se jedním z vedoucích týmů“, říká Lucio Cecchinello o letošní sezóně nejslabší třídy. “Minulý rok jsem vyhrál tři Grand Prix a letos bych se chtěl zlepšit. Nemluvím o zisku titulu, ale o tom být stále vpředu, s Caseyem, vyhrávat závody a zlepšit mou pozici z let předešlých. Poslední dva roky jsem byl celkově čtvrtý a letos tedy chci být výše, pokud bude možnost, tak na samém vrcholu“, říkal tento skvělí jezdec, který na konci sezóny rád odpočívá. I letos strávil Lucio dlouhou dovolenou, při které se každý den udržoval plaváním, cvičením a posilováním.
Volno však již končí a nastává tvrdá práce,která začne již tento týden na jihu Španělska v andalusijském Jerezu kde se tým má zúčastnit testů Aprilie. “Casey ještě pojede na mém loňském motocyklu, ale já již budu mít poslední evoluci modelu Aprilie 2003. Budu jediná osoba, která na tomto motocyklu v Jerezu pojede. Továrna chtěla abych tento motocykl otestoval než ho dá ostatním týmům. Pokud bude dobré počasí tak pojedeme ještě do Valencie, kde budeme testovat s týmem Jorge Aspara Martineze.“
Ve třídě 250 ccm bude v týmu Lucia Cecchinella nastupovat nadějný mladý jezdec Randy de Puniet z Paříže. Randy tedy pojede ve stejné třídě jako v loňském roce, kdy dokázal dvakrát dokončit závod na pódiovém umístnění a jednou dokonce vyhrát kvalifikaci. Pro opětovný start ve třídě 250 ccm se Randy rozhodl i přes lákavou nabídku ze třídy MotoGP. “Měl jsem rozhovor s Peterem Cliffordem o jeho volném místě v týmu. Třída MotoGP by byla pro mě obrovská výzva, již jsem byl připravený přijmout toto místo, ale Lucio Cecchinello kontaktoval mého manažera a po velice rychlém jednání (pouhý týden) byla podepsaná dohoda. V letošní sezóně tak nastoupím na továrním stroji Aprilia“, říká Randy o jednání okolo jeho startu v sezóně 2003.
Dle slov de Punieta odešel z týmu Campetella Racing z důvodu toho, že tento tým mu nebyl schopen nabídnout adekvátní technickou záruku na rok 2003. “S Luciem jsem hovořil pouze jednou a to při podpisu smlouvy“, říká Randy. “Nediskutovali jsme o mých cílech, ale s továrním motocyklem musím usilovat o nějakou cenu. Doufám, že budu v pozici vyhrávat závody a bojovat o titul. Ještě před IRTA testy budeme testovat, ale prozatím nejsou motocykly připravené.“

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist