Bude Rossi v Motegi mistrem?

Valentino Rossi a Nicky Hayden o nadcházejícím závodě Grand Prix v japonském Motegi.

Blíží se závěr sezóny a s ním i tradiční výlet cirkusu zvaného Grand Prix na asijskou a australskou půdu. Jako první ve šňůře tří rychle jdoucích závodů bude představení tohoto slavného cirkusu na japonském okruhu továrny Honda v Motegi. V jednotlivých kubaturách se pomalu začínají rýsovat favorité na zisk letošních titulů a zřejmě největší šance má před posledními, čtyřmi závody italský jezdec týmu Repsol Honda Valentino Rossi, který má ve třídě MotoGP náskok na druhého Sete Gibernaua 51 bodů. Znamená to, že pokud "The Doctor" v Motegi zvítězí a Sete z jakýchkoliv příčin v závodě nebude bodovat, bude se již tuto neděli ráno našeho času radovat italský velikán ze svého pátého titulu Mistra Světa.
Rossi, který se z vítězství v Motegi radoval před dvěma roky, v loni dokončil za Barrosem na druhém místě, zvítězil letos v posledních třech závodech, se před nedělním kláním na okruhu v provincii Kanto cítí velice klidný a uvolněný.
"Z mého hlediska se konec sezóny daří," říká Rossi před zahájením pacifické Grand Prix. "Zaznamenal jsem tři dobré závody v řadě, celý tým pracuje velmi dobře a já jsem v dobrém postavení v šampionátu. Nyní jsem soustředěný na nejlepší výsledek během posledních čtyřech závodu, koncentruji se na šampionát. V loni jsem měl touto dobou několik potíží se strojem a v posledních, čtyřech závodech jsem pouze jednou vyhrál. Cítím, že nyní již opravdu více rozumím motocyklu a tak doufám ve větší úspěch."
Přestože Rossiho mladý, severoamerický, týmový kolega Nicky Hayden nedokázal v letošním roce ještě zvítězit v žádném závodě, je tento vítěz AMA Superbike z roku 2002 rozhodnut dokončit letošní rok alespoň s jedním pódiovým umístněním. V posledních závodech prokázal Nicky svou dobrou adaptaci do této třídy a právě na tomto okruhu by mohl jezdec týmu Repsol Honda dosáhnout svého cíle.
"Opravdu si závodů Grand Prix užívám," oznamuje Hayden, který trávil poslední dny volna v americkém Springfieldu, kde sledoval své bratry Rogera Lee a Tommyho v závodech Dirt Track. "Skutečně se soustředím na poslední čtyři závody. Společně s týmem dobře spolupracujeme a myslím, že v tuto dobu jsme již skutečně sehraní a konkurenceschopní. Jezdit na nových okruzích pro mě ve skutečnosti nikdy nebyl problém, ale přesto se více těším na Sepang a Phillip Island, kde jsem dříve již testoval. Pojedu skutečně tvrdě, abych se dokázal vklínit do první řady na startu nebo získal nějaké pódium ještě před koncem roku: nejlépe obojí. Myslím si, že je to reálný cíl."
Poznámka Racing - v tiskovém prohlášení a ve slovech Nickyho Haydena mi chybí zmínka o tom, že i na okruhu v Motegi již tento americký jezdec testoval. Pozorným čtenářům těchto stránek jistě totiž neunikla zmínka o soukromých testech továrny Honda, kterých se Hayden také zúčastnil a na nejmenovaném, americkém serveru také okomentoval. Moje otázka tedy zní: proč ty tajnosti pánové???

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist