Bayliss vyměnil moto za kolo

Za jízdní kolo vyměnil Troy Bayliss svůj rychlý motocykl a zúčastnil se amatérského závodu silničních cyklistů.

Každý jezdec vyplňuje čas zimní přípravy po svém, někdo leží doma u televize a střídá to s tělocvičnou, jiný lyžuje, další si zase třeba střihne triathlonek, ale je mnoho jezdců, kteří jezdí na kolech. Tyto jezdce lze rozlišit na horaly a silničáře. Mezi silničáře jistě patří například i Roberto Rolfo, jenž se v mládí věnoval tomuto sportu opravdu hodně a s celkem solidními úspěchy (v mladších kategoriích byl dokonce Mistrem Itálie). Mezi takovéto aktivní sportovce nyní zapadl i australský tovární pilot Ducati Troy Bayliss, který se v nedávných dnech zúčastnil amatérského silničního cyklistického závodu v okolí italského města Bordighera. “Závod byl odstartován u pobřeží a vedl údolím do Pigny kde jsem odbočili od pobřeží do kopců k Ospediletti a následně jsme jeli zpět do cíle, který byl na hlavní ulici v Bordighere“, popisuje trasu závodu Troy Bayliss jenž se společně s dalšími amatéry vydal bojovat o cenné vítězství na šedesátikilometrovou trať závodu.
Vášnivý cyklista Bayliss nyní plánuje další závody, ten následující by se měl uskutečnit v Itálii již tuto neděli. Bayliss je organizován v cyklistickém klubu Menton, se kterým se vydává na tyto amatérské podniky. “Miluji cyklistické závody a jen si přeju, kdybych tady měl své kamarády z mého domova. Líbilo by se jim to“, říká Bayliss jenž také popsal bouřlivou atmosféru italských amatérských podniků. “Tento šedesátikilometrový závod byl opravdu fantastický, doplněný moha lidmi podál celé tratě, kteří nás neustále povzbuzovali. Měli jsme policejní doprovod jenž před námi uzavíral silnici. Do posledního kilometru jsem byl v čelní skupině, ale konec byl bláznivý. Nevěřili byste tomu, najel jsem do nějaké překážky nebo co, nakonec jsem dojel ve druhé skupině“, vzpomíná Bayliss na tento závod.
Troy se zúčastnil závodů na svém bicyklu značky Suomy, který dostal vloni darem. O tom, že nejen v motocyklovém sportu žádá Bayliss ten nejlepší materiál svědčí právě jeho kolo. “No kole jezdím poslední dobou opravdu hodně a líbí se mi to. Moje kolo bylo postavené lidmi od Shimana k jejich 25. výročí, je skutečně dobré. Ještě do něho nechám nainstalovat nějaké díly od Bianchi a mělo by být opravdu dobré“, plánuje Troy úpravu svého používaného materiálu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist