Bayliss na okruh, který zná

Troy Bayliss se vrací na okruh, vedle kterého bydlel během svého působení v Mistrovství Británie třídy Superbike.

Skoro jako domů se vrací australský jezdec Troy Bayliss do britského Doningtonu, kde se koná další kolo závodů světového šampionátu MotoGP. Australan totiž v době svého působení v britském superbikovém šampionátu (v letech 1998 – 1999) žil mezi Coventry a Birminghamem. Bylo to v době, kdy Bayliss začal soustavně využívat služeb stroje Ducati, na kterém se také v roce 2001 stal světovým šampiónem a posléze nastoupil na špičkovou techniku stroje Desmosedici.
V květnové Grand Prix Španělska dokázal Bayliss obsadit jen při svém třetím startu v nejsilnější třídě nejen první startovní řadu, ale i závěrečné pódium, když dokončil závod na třetím místě. Nicméně v dalších závodech Bayliss havaroval a tím předvedl, že stále ještě spíše zápasí s nastavením nového stroje Ducati. V Catalunyi a Assenu již opět Bayliss získal i přes své výlety do bezpečnostních zón, další světové body za umístnění v první desítce pořadí.
“Odstartoval jsem lépe něž kdokoliv čekal,“ říká před startem v Británii australský jezdec. “Všechno prozatím však hledá svůj správný směr, ale nedávno jsem již měl několik uspokojivějších výsledků. Je to závodění, musíte přijímat špatné i dobré výsledky. Kvalita motocykl je již docela blízko, nyní to je již pouze záležitost nastavení drobných detailů. Když jste nikdy nejezdili na těchto okruzích, postrádáte ten pověstný malý kousek. Donington znám ze svého superbikového působení. Pro dobrý pocit na tomto okruhu potřebujete mít dobře připravený především předek stroje a také motocykl, který v zatáčkách Craner mění dobře směr jízdy při vysokých rychlostech. Pokud takový motocykl nemáte, zničíte se neustálým překlápěním motocyklu z jedné strany na druhou. Na okruhu Donington je docela těžké získat dobře vyvážené nastavení,“ končí své vyprávění Troy Bayliss.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist