AMA Superbike - Sonoma

Na okruhu Infineon Raceway se v prvním závodě třídy Superbike opět radoval Mat Mladin. Náš Vincent Haskovec nastoupil ke kvalifikacím svých tříd. Ve "štokách" skončil devátý, do závodu Formule Xtreme odstartuje z první řady.

Superbike - 1. závod
28. vítězství v kariéře AMA Superbike zaznamenal včera australský jezdec Mat Mladin, když zvítězil i ve čtvrtém závodě letošní sezóny AMA U. S. Superbike. Mladin zvítězil o 6,749 sekundy před továrním jezdcem Hondy Miguelem DuHamelam a o 17,391 sekundy před Jake Zemkem od stejného výrobce.
Na čtvrtém místě dokončil závod Ben Bostrom, který porazil o necelé tři sekundy svého mladšího bratra Erica Bostroma na továrním stroji Ducati 999 F04, jenž zaznamenal další z osamělých závodů. Šestou pozici získal nakonec spokojený Joshua Kurt Hayes. Sedmý dokončil závod první z absolutních soukromých jezdců, kterým byl David Stanton s vlastním motocyklem Suzuki GSX-R1000. Osmé místo si vyjel s Yamahou YZF R1 Larry Pegram před devátým Geoffem Mayem. Desítku nejlepších uzavřel Aaron Yates, který během závodu zajel do boxů k výměně zadní pneumatiky. Po krátké chvilce se vrátil do závodu a jal se velké stíhací jízdy, při které předjel skoro třicet jezdců.
Před dnešním, druhým závodem této třídy je pořadí amerického šampionátu následující: vede Mladin s maximálním, možným bodovým ziskem 150. bodů (v USA se boduje i vítězství v kvalifikaci a nejvíce kol na prvním místě). Druhý je DuHamel, třetí Zemke (oba 117), čtvrtý Eric Bostrom (96) a pátý May (86).
Supersport - kvalifikace
Vítězem kvalifikace na dnešní závod třídy Supersport se stal tovární jezdec Suzuki Ben Spies, který na druhé místo odsunul trojici továrních jezdců Yamahy v pořadí Damon Buckmaster, Jamie Hacking a Aaron Gobert. Pátý se kvalifikoval nejstarší z bratrské trojice Haydenů - Tommy (Kawasaki).
Superstock - kvalifikace
Jamie Hacking zvítězil v kvalifikaci třídy Superstock, když na druhém místě skončil skvěle připravený Ben Spies. Třetí skončil tovární jezdec Kawasaki Tommy Hayden a čtvrtý Damon Buckmaster. Pětici nejlepších doplnil Joshua Kurt Hayes se strojem Kawasaki ZX-10R.
Náš Vincent Haskovec odvedl solidní práci a dokončil své kvalifikační snažení se slabším strojem Suzuki GSX-R750 (všichni ostatní jezdci nastupují se stroji o obsahu 1000 ccm) na devátém místě.
Formula Xtreme - kvalifikace
Miguel DuHamel zvítězil v kvalifikaci na závod šestistovkové třídy Formule Xtreme. Druhý dokončil kvalifikaci Jake Zemke. Své velmi dobré výsledky na okruhu v kalifornské Sonomě potvrdil třetím místem náš Vincent Haskovec, který tak dnes odstartuje do posledního závodu celého víkendového programu z první řady. Pětici nejlepších doplnili čtvrtý Alex Gobert a pátý Larry Pegram.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist