Rins měl nehodu na kole a závod v Barceloně nepojede

Tovární jezdec Suzuki Alex Rins má letos celkem smůlu, ale to, co se mu stalo ve čtvrtek na okruhu v Barceloně, byla skutečně velká smůla. Španěl trénoval na svém jízdním kole, jenže spadl a zlomil si vřetenní kost pravé ruky. Místo, aby v pátek nastoupil k prvním tréninkům, absolvuje operaci na univerzitní klinice Dexeus.

K nehodě došlo ve čtvrtek dopoledne a Alex Rins okamžitě zamířil na univerzitní kliniku Dexeus. Tam mu lékaři provedli rentgen a ten ukázal na zlomenou vřetenní kost pravé ruky. Do domácí Velké ceny Katalánska Rins nemůže nastoupit a naopak zlomenou ruku mu budou v pátek operovat.

„Je to velká smůla,“ řekl Alex Rins. „Moc jsem chtěl v Montmeló závodit a zaznamenat dobrý výsledek po několika těžkých závodech. Zítra (pátek) podstoupím operaci a pak uvidíme jak to bude vypdat časově s rekonvalescencí. Každopádně budu pracovat na maximum, abych byl zpátky co nejdříve."

ATUALIZACE (4.6.2021) – Alex Rins má za sebou úspěšnou operaci zlomené pravé ruky. Dle lékařů z univerzitní kliniky Dexeus v Barceloně vše proběhlo dle plánu a tovární jezdec Suzuki by mohl být připraven absolvovat již Velkou cenu Německa, která se jede za dva týdny.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist