Přípravu testovacích týmů uzavřel nejrychlejším časem Pol Espargaró

V Sepangu skončil třídenní test zkušebních týmů MotoGP. Tyto týmy, plus týmy s úlevami (Aprilia, KTM) připravovaly techniku pro pravidelné jezdce královské kubatury, kteří svůj letos první oficiální test zahájí v pátek 7.února 2020. Poslední třetí den zajel nejrychleji tovární jezdec Pol Espargaró, který byl o necelé dvě desetiny rychlejší než jeho bratr Aleix Espargaró, tovární jezdec italské Aprilie. Na dráze se také ukázal Jorge Lorenzo, který poprvé od konce roku 2016 seděl v sedle Yamahy M1.

V úterý byl nejrychlejším jezdcem na dráze Sepangu Pol Espargaró (Red Bull KTM Factory Racing), jemuž se hned v úvodu povedlo zajet kolo za 1'59,444 sekundy. Tento čas je zároveň nejrychlejším časem tohoto testu a je na úrovni rekordu na pole position 1'58,303 sekundy. Test tak ovládli jezdci KTM, protože v neděli a v pondělí zajel nejrychleji Dani Pedrosa, který dnes netestoval, protože jeho motorku měl k dispozici Mika Kallio.

Aprilii vyzkoušel Aleix Espargaró (Aprilia Racing Team Gresini), který měl k dispozici celkem tři motorky a dvě z nich byly letošní model. Jeho čas na kolo 1'59,622 sekundy byl druhý nejrychlejší a na prvního jezdce v pořadí, svého bratra Pola, ztratil jen necelou desetinu. Také třetí jezdec v pořadí zajel své maximum s KTM. Miguel Oliveira (Red Bull KTM Tech 3) ztratil na prvního tři desetiny.

Španěl Jorge Lorenzo (Yamaha) zvládl 46 kol s osmým časem 2'00,506 sekundy. Nový testovací jezdec Yamahy první dva dny na dráhu Sepangu nevyjel, poprvé tak začal pracovat až dnes. Předpokládá se, že bude také součástí oficiálního testu MotoGP.

Během dne vyjádřil Lorenzo své pocity slovy: „Byl to dlouho očekávaný den. Byl jsem trošku nervózní než zjistím pár věcí jako například to, jak moc se motorka za ty tři roky změnila a zda přišla o některé silné stránky, ale jak jsem zjistil, charakteristické rysy zůstávají stejné. Má spoustu silných stránek, pár slabších, které analyzujeme a do budoucna zlepšíme.“

„Vyjet po třetích měsících na motorce a po třech letech s Yamahou, to je dlouhá doba, takže jsem musel začít pomalu a s každým kolem se postupně zlepšoval. Nakonec jsme sekundu za nejrychlejším, což je docela přijatelný čas na první den a při takovém počtu odjetých kol,“ dodal Lorenzo.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist