Na úvod zajel v Sepangu nejrychleji Pedrosa

Testovací týmy, jezdci týmů s úlevami (Aprilia, KTM) a nováčci mistrovství světa královské kubatury MotoGP zahájili v neděli přípravné testy na okruhu Sepang International v Malajsii. Nejrychlejší čas nastavil Dani Pedrosa, testovací jezdec rakouské továrny KTM. Nejrychlejším nováčkem byl Alex Márquez, člen tovární stáje Hondy. Test pokračuje druhým dnem v pondělí 3.února 2020.

Třídenní test, který zkušební týmy MotoGP odstartovaly v neděli 2.února slouží především k tomu, aby továrny připravily stroje na oficiální zkoušku královské kubatury a pro nováčky je to jedinečná šance jak si osahat techniku a trať. Nově jmenovaný testovací jezdec Yamahy Jorge Lorenzo první den na dráze chyběl.

Nejrychlejším časem prvního dne byl 2'00,625 sekundy, což byl čas Daniho Pedrosy, testovac ího jezdce továrny KTM. Na strojích rakouského výrobce také testoval nováček Brad Binder (KTM), jehož čas 2'01,616 sekundy byl o necelou sekundu pomalejší.

Testovací jezdec Ducati Michele Pirro má na kontě druhý a třetí čas, čtvrtým jezdcem v pořadí je testovací jezdec Suzuki Sylvain Guintoli. Nejrychlejším nováčkem byl tovární jezdec HRC Alex Márquez, jehož maximem na kolo bylo čas 2'01,317 sekundy. Hondu testoval zkušební jezdec Stefan Bradl (Honda), jehož nejrychlejší kolo bylo sedmé v pořadí.

Aprilii na dráhu vyvezl testovací jezdec Bradley Smith a Lorenzo Savadori, jehož si italský výrobce vybral pro testy. Brit byl s kolem za 2'02,760 sekundy osmý, Ital na svého kolegu ztratil přes dvě sekundy. Měřiče času povinné pro oficiální testy dnes nepoužili jezdci jako Pol Espargaró (KTM), Iker Lecuona (KTM), Miguel Oliveira (KTM) nebo Aleix Espargaró (Aprilia).

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist