Z Itálie veze Matyáš Pálka pohár a body za třetí místo

Předposlední závodní víkend italského šampionátu CIV minimoto se konal na okruhu CIDA v Ortona. Břeclavský závodník Matyáš Pálka zde předvedl divákům krásné souboje v obou závodech. Kategorie Open B je velmi vyrovnaná a náš pilot je v ní druhý nejmladší. Většina soupeřů má více než 20 let a začala závodit na minimoto dříve, než se Maty narodil. V sobotní kvalifikaci byl až na 7. pozici s časem 41,316 s a ztrátou 0,516 na prvního.

V prvním závodě v neděli dopoledne se našemu jezdci nepovedl úplně start a dokázal se v prvních zatáčkách posunout jen o dvě pozice vpřed. Pět kol sváděl souboj se soupeřem z kategorie Gentleman a díky tomu ztratil kontakt s vedoucí skupinou. I přes souboje, které Maty sváděl ve své skupině, se jim podařilo snižovat náskok vedoucí skupiny, a Matyáš tak dokončil závod na 4. pozici se ztrátou jen 2.616 s za vítězem.

V odpolední závodní rozjížďce se naše „84“ prodrala startovním roštem na 4. místo a ve druhém kole už bojoval s Francescem Zaramellou o druhé a třetí místo. Bohužel je tyto souboje doslova tělo na tělo brzdily, a vedoucí Alex Giacobi se jim tak vzdálil. Dalších 10 kol závodu vždy Maty Zaramellu několikrát předjel, ale ten mu to vzápětí vrátil. Před nájezdem do poslední pasáže závodu si Maty nechal úmyslně mezeru, aby si mohl rychleji najet poslední zatáčku a zkusil “dát” soupeře na cílové rovince. Tento tah mu vyšel a pod šachovnicí projel jen o přední kolo dříve než soupeř.

Ze závodního víkendu v Ortoně veze Matyáš pohár za celkové 3. místo a dalších 33 bodů do celkového hodnocení, když od prvního místa ho dělily jen pouhé dva body ze dvou samostatně hodnocených jízd.

Matyáš Pálka (jezdec): „Mám za sebou další napínavý závod. Jsem spokojený s tím, jak motorka po celý víkend fungovala, a ve druhé rozjížďce mám i nejrychlejší kolo závodu 41,269. Chybělo mi opravdu málo na vítězství, tak třeba se mi to povede v závěrečném závodě za měsíc na okruhu v Cremona. Tato trať bude pro všechny nová a o přesunu posledního závodu bylo rozhodnuto až tento víkend. Rád bych poděkoval teamu GHR, rodině, mým učitelům ve škole, spolužákům ze ZŠ Slovácká a všem, co mě podporují.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist