Filip Salač zakládá tým pro podporu juniorů

Filip Salač přichází s velice pěkným projektem. Cílem je vytvořit tým a následně i jezdeckou akademii pro podporu našich mladých závodníků a pomoci jim se dostat až do světového šampionátu.

Filip Salač se nyní nejen připravuje na svou další závodní sezónu, ale také představuje svůj nový projekt. Tím je vytvoření týmu pro juniory. Tým bude podporovat jezdce ve třídách Ohvale 110, 160 a 190 a do budoucna i jezdce na minibicích. Cílem je postup až do světového finále šampionátu FIM MiniGP ve Valencii ve třídách 160 a 190. Tam se dostanou jen ti nejlepší z těchto kategorií jednotlivých šampionátů zapojených do série MiniGP. Kromě českých závodů a cíle dostat se do velkého finále tým odjede také několik závodů v italském mistrovství Mini GP.

Tým budou mít na starost hlavně bratr Michal, který dříve také závodil, a David Kučeřík, který je nyní hlavním zástupcem Ohvale v ČR (ohvale-100.cz). Jde o snahu mladé jezdce maximálně podpořit a posunout je dopředu také jezdecky. Do budoucna se plánuje vytvoření jezdecké akademie. Filip se tím chce zároveň odvděčit Autoklubu ČR, který ho doposud podporoval v jeho závodění. Nyní se tato podpora bude více soustředit právě na tým a budoucí akademii pro mladé jezdce než na jeho kariéru.

Nyní se musí Filip Salač v první řadě soustředit na svou další sezónu v Mistrovství světa silničních motocyklů ve třídě Moto2, nicméně pokud to bude možné, rád se přijede podívat na některé závody, kde by jezdcům poradil v jízdě. Věří, že jeho svěřenci budou bojovat o nejvyšší příčky a dostanou se až do finále ve Valencii, kde by jim byl k dispozici přímo na místě.

Další informace budou postupně zveřejňovány v tiskových zprávách a v nejbližší době proběhne tisková konference s odhalením jezdců pro jednotlivé kategorie.

Informace o FIM MiniGP - ZDE
Informace o MiniGP v ČR - ZDE

Informace o redaktorovi

TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist