V Zolderu vyhrál oba závody Fritz, Halbich jednou druhý

Čtvrté kolo sezony sezony mezinárodního mistrovství Německa v závodech silničních motocyklů Superbike-IDM tentokrát přivedlo jezdce a týmy do belgického Zolderu. Závodní dráha měří čtyři kilometry a v jednom kole jezdci projedou deseti zatáčkami. V kategorii Superbike o víkendu závodil Jan Halbich, který ve druhém klání zajel na druhé místo. V kategorii Superstock 1000 jel Michal Filla a jeho maximem bylo devatenácté místo celkově, osmé v klasifikaci STK.

Pátek byl o trénincích, sobota pak dnem kvalifikačních jízd, které jsou v třídě Superbike/Superstock 1000 celkem tři – první kvalifikace, druhá kvalifikace a Superpole. Ještě ve druhé kvalifikaci jsme měli oba české zástupce Michala Fillu (BMW Sikora Motorsport) a Jana Halbicha (Holzhauer Racing Promotion). Michal Filla nakonec získal patnácté místo na startu, ale do Superpole už nepostoupil. To se podařilo Janu Halbichovi, který společně s osmi dalšími jezdci změřil síly v boji o pole position.

První místo na startu vybojoval v Superpole časem 1'31,648 sekundy francouzský závodník Mathieu Gines (Van Zon-Remeha-BMW), druhé místo patřilo Marvinu Fritzovi (Bayer-Bikerbox Langensc heidt), třetí byl Danny de Boer (SWPN Racing). Jan Halbich zajel s Hondou maximum na 1'33,420 sekundy a do závodu se kvalifikoval na osmé místo ve třetí řadě.

Oba závody jeli jezdci na celkem sedmnáct kol. V prvním klání bojovala o vítězství dvojice Marvin Fritz a Mathieu Gines, který nakonec svému rivalovi podlehl minimálním rozdílem tří desetin. Na třetí místo zajel Nizozemec Danny de Boer, který na prvního ztratil přes čtrnáct sekund. Český závodník Jan Halbich závod nedokončil. Michal Filla závod dokončil devatenáctý, osmý v kategorii Superstock 1000.

Také druhý závod vyhrál Marvin Fritz, který si na konto připsal zlatý double. Na druhém místě skončil český závodník Jan Halbich, který zaznamenal výborný výsledek. Škoda nuly z prvního klání, protože jinak by byl průběžně třetí. Třetí projel cílem Danny de Boer, který musel o pódium bojovat s Němcem Luca Grunwaldem (Freudenberg Racing Team). Tentokrát měl závod s nulou Michal Filla.

Pátý podnik sezony Superbike-IDM je na dráze Schleizer Dreieck v termínu 29/30/31.července 2016.

SUPERBIKE-IDM - Zolder (BEL)
Neděle, 10.července 2016
 
ZÁVOD (1) - IDM SUPERBIKE and Superstock 1000 - Rennen 1.pdf
ZÁVOD (2) - IDM SUPERBIKE and Superstock 1000 - Rennen 2.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist