Letošní sezona není pro Michala Fillu vůbec snadná

Druhá sezona Michala Filly v německém IDM měla být o poznání lepší než ta první. Všechno je ale jinak a letošní ročník je spíše noční můrou. Českého závodníka pronásledují technické problémy a zranění. Přesto neztrácí naději a připravuje se na poslední dva podniky sezony.

Kvůli zranění ramene Michal vynechal oba úvodní podniky na Lausitzringu a Nürburgringu. Vrátil se až víkendem na okruhu Lausitzring, kde se postupně dostával do tempa. V prvním závodě ale přestala fungovat přední brzda a druhý pro bouřku zrušili úplně.

Dalším podnikem byl Zolder. Zde už Michal bojoval o přední příčky, ale porucha řazení a prasklý zadní tlumič nakonec veškeré snažení zničily. Druhý závod byl bohužel ještě horší, když domácí jezdec po startu nedobrzdil a smetl čtyři své soupeře a to včetně Michala. Ten dopadl na pravé rameno, které bylo opět hodně pochroumané. Tím pádem musel vynechat domácí podnik Alpe Adria cupu v Mostě a závod na Schleizu.

Další comeback proběhl poslední víkend v Assenu. Nedoléčené zranění ramene ale jízdu příliš limitovalo a tak časy nebyly zrovna nejlepší. Přesto se Michal chtěl poprat aspoň o pár mistrovských bodů. Jenže to by nebylo, aby se zase něco nepokazilo. Po pár kolech přestalo fungovat rychlořazení a to na motocyklu BMW znamená docela velkou ztrátu. Michal tedy zamířil do boxů. Po opravě ještě vyrazil vyzkoušet stroj a objel většinu závodu. Bohužel do druhého klání už kvůli velkým bolestem ramene vůbec nenastoupil.

„Je to letos opravdu frustrující sezona,“ uvedl po Assenu Michal Filla. „Přes všechno snažení mě i týmu se vždy něco pokazí. Brzdy, řazení, podvozek, chyba jiného jezdce … je toho opravdu hodně. Navíc, když už se vrátím někde na trať, tak je to spíše trápení s nedoléčeným zraněním nebo technikou. Tím pádem jezdím pomaleji než bych měl a mohl a to je jen další ubíjející prvek.“

„V každém případě sezona ještě neskončila a já se pokusím dostat do kondice, ve které bych mohl zajet ještě nějaký dobrý výsledek. Moc si vážím lidí, kteří mě podporují jakýmkoli způsobem a fandí nám i nadále,“
dodal závěrem český závodník.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist