Salom s Viňalesem podepsali Pons Racing

Už se zdálo, že odchod Pola Espargara s Esteve Rabatem oslabí pozici týmu Sita Ponse v Moto2, ale opak je pravdou. Sito Pons dokázal získat dvojici jezdců, která nyní představuje špičku Moto3. V příštích dvou letech pojede v barvách stáje Pons Racing (Tuenti HP 40) Luis Salom a Maverick Viňales.

Španělé Luis Salom a Maverick Viňales bojují o titul mistra světa nejnižší kubatury motocyklového šampionátu. Každý je osobnost, je rychlý a hladový po vítězství. Spojením těchto dvou jezdců do jednoho týmu získá Sito Pons neobyčejně velkou údernou sílu, ale na druhou stranu bude muset vyvinout maximální úsilí, aby oba jezdce udržel v jistých mezích. I když budou týmovými kolegy, stále zůstanou největšími soupeři.

„Jsem hrdý na to, že budeme mít v týmu dva velmi talentované motocyklové závodníky, jakými jsou Luis Salom a Maverick Viňales,“ uvedl majitel týmu Sito Pons. „Věříme, že společně budeme pracovat na jejich dalším vývoji, abychom vytvořili podmínky k dosažení jejich cíle vyhrát světový šampionát. V podobě Luise a Mavericka můžeme počítat s dvojicí jezdců, kteří jsou ambiciózní, talentovaní a konkurenceschopní.“
Lídr průběžného hodnocení Moto3 Luis Salom je továrním jezdcem týmu Aki Aja, který ho mnoha věcem naučil, ale jehož po skončení sezony opustí a vydá se hledat štěstí do prostředí střední kubatury šestistovek. „Je pro mě velkou ctí hájit barvy týmu Sita Ponse v tak konkurenceschopné kubatuře jakou je třída Moto2,“ řekl spokojený Luis Salom. „Od začátku bylo mým cílem závodit v Moto2 se špičkovým španělským týmem. Věřím, že se u Pons Racingu dokážu rychle přizpůsobit novým podmínkám a splním očekávání. Jsem velmi šťastný, ale nyní bych chtěl tím nejlepším možným způsobem ukončil sezonu Moto3.“

Maverick Viňales závodí v barvách týmu Team Calvo a v průběžném hodnocení je druhý. O titul tak bude bojovat především s Luisem Salomem a Alexem Rinsem. „Pro mě je spojení s týmem Sita Ponse důvodem k hrdosti, ale je to také velká zodpovědnost, což mě ještě víc motivuje, abych tvrdě pracoval, abych se co nejrychleji nové kubatuře přizpůsobil. Dřív než ale k tomu dojde, bych moc rád vyhrál titul v Moto3,“ dodal Maverick Viňales.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist