Ital Baldassarri vyvázl z hrozné nehody s otřesem mozku

Dvacetiletý závodník Lorenzo Baldassarri neměl v sobotu svůj den, když v Assenu v kvalifikačním tréninku dostal highsider, jeho motorka ho vykopla ze sedla a jezdec Forward Racing sebou vší silou praštil o zem. Okamžitě bylo vidět, že v momentě, kdy ještě klouzal s motorkou v zádech štěrkem únikové zóny, je jezdec Forward Racingu v bezvědomí. Naštěstí žádné těžké zranění se nepotvrdilo a s otřesem mozku zůstává Baldassarri na pozorování v Univerzitní nemocnici v Groningenu.

Pochopitelně do závodu TT Assen Lorenzo Baldassarri nenastoupí, ale všichni si s úlevou oddechli, když vyšetření v nemocnici neukázalo na nic závažného. Doktor Michele Zasa z Mobilní kliniky k Italovu stavu řekl, že je pod dohledem lékařů, ale vyšetření na CT neukázalo na žádné vážné zranění. Nicméně ještě bude následovat rentgen kotníku, kde je třeba vyloučit možnou zlomeninu.

Doktor potvrdil, že si Baldassarri průběh nehody nepamatuje, takže bude následovat prohlídka neurologa a v nemocnici zůstane na noc na pozorování. Pokud nebudou žádné komplikace, Dr.Zasa předpokládá, že už zítra Itala z nemocnice propustí.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist