V roce 2019 pojede s Kornfeilem v barvách Prüstel GP další Čech Filip Salač

Skvělá zpráva pro české fanoušky byla dnes oficiálně potvrzena během tiskové konference v centrále Autoklubu České republiky. V roce 2019 bude jezdecká sestava Moto3 týmu Prüstel GP ve složení Jakub Kornfeil a Filip Salač. Další zajímavostí je ten fakt, že příští rok bude tým těžit z tovární podpory KTM. Rovněž se s německým týmem připravuje projekt v juniorském šampionátu FIM CEV Repsol. Bližší informace budeme publikovat v průběhu dne.

Jakub Kornfeil prodloužil smlouvu s týmem Prüstel GP jen nedávno a není to dlouho, co se dozvěděl, že jeho novým týmovým kolegou pro rok 2019 bude krajan Filip Salač. „Mám velkou radost, že se do mistrovství světa dostal další Čech a že budeme startovat v jednom týmu,“ řekl Kornfeil. „Je to neskutečný úspěch pro Autoklub a celou Českou republiku s ohledem na to jak malá jsme země a jak složité je dnes dostat se do mistrovství světa.“

„S Filipem mám naprosto bezvadný vztah a je skvělé, že náš profesionálně fungující tým posílí právě on. Už se fakt těším, až se tato informace dostane na veřejnost a doufám, že za námi budou stát všichni čeští fanoušci. Věřím, že budeme dobří parťáci a silná dvojka, která brzy ukáže, co v ní je,“ dodal Kornfeil.

Filip Salač, jezdec Red Bull Rookies Cupu a FIM CEV Moto3, příští rok nováček v mistrovství světa Moto3, k nové výzvě prozradil: „Přestupem do Moto3 se mi plní další velký sen. Vím, že to nebude jednoduché, ale díky startu na divokou kartu v Brně jsem se mohl s technikou kategorie Moto3 krátce seznámit. I když nám závod nevyšel, po tréninkových časech jsem přesvědčený, že dokážu dobře zajet i v této třídě.“

„Děkuji všem za velkou příležitost a šanci ukázat svoje schopnosti. Teď se budu ještě maximálně soustředit na zbytek letošní sezony, a pak už mě čeká náročná příprava na rok 2019,“ dodal závěrem šestnáctiletý závodník.

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autoři článku obdrželi prémie 22 Kč od 11 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Rosička přispěla 2 Kč
gorkin přispěl 2 Kč
kaplos přispěl 2 Kč
be-bob přispěl 2 Kč
kybi přispěl 2 Kč
Ritchy přispěl 2 Kč
Nagash přispěl 2 Kč
Matesvfr přispěl 2 Kč
masi přispěl 2 Kč
Fantom40 přispěl 2 Kč
Valentin přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist