V Moto3 zajel nejrychleji nováček Quartararo

Vítěz loňského ročníku CEV Moto3 Fabio Quartararo je mnohými pasován do role nového Marca Márqueze. Zda tomu bude skutečně je otázkou příštích pár let, ale už nyní bez problému dokáže porazit své zkušenější soupeře. Zatím je to sice v testech a časech na kolo. To nejrychlejší zajel ve druhé sekci ze tří a maximum nejnižší kubatury dnes posunul na hodnotu 1'45,918 sekundy.

Aby francouzský závodník Fabio Quartararo (Estrella Galicia 0.0) mohl závodit v mistrovství světa už od prvního podniku sezony v Kataru, museli trošku poupravit pravidla s tím, že pokud jezdec nemá splněný požadavek na minimální věkový limit, musí být alespoň vítězem seriálu CEV, což Quartararo loni splnil a dnes se již intenzivně připravuje na svůj první závod. Ve středu byl navíc jediný s časem pod minutu a šestačtyřicet sekund.

Na druhé pozici je s časem 1'46,203 sekundy Niccolo Antonelli (Ongetta-Rivacold). Mladý Ital pokračuje v dobře nastaveném tempu a může jen litovat, že mu to třeba tak dobře nevyšlo loni. Nic ale není ztraceno a na základě jeho výkonů je vidět, že s novým týmem vykročili správným směrem.

Spokojený může být britský závodník Danny Kent (Leopard Racing) s třetím časem v pořadí 1'46,491 sekundy. Jezdec stáje Kiefer testuje v Jerezu sám, protože Efrén Vázquez si pádem ve Valencii způsobil zranění nohy (mechanici museli na dráze rozebrat zadní část motorky, aby Španěla vyprostili) a zatím netestuje. Bask přesto do Jerezu dorazil a na jihu Španělska je společně s novým týmem.

Pokud na prvních třech místech figurují Hondy, tak další dvě pozice patří indické Mahindře. Čtvrtý Juanfran Guevara (Mapfre Mahindra Team) zajel kolo časem 1'46,501 sekundy a pátý čas 1'46,536 sekundy patří Jorge Martinovi (Mapfre Mahindra Team).

Nejrychlejší KTM je šestá v pořadí. V jejím sedle je Brad Binder (Red Bull KTM Ajo) s časem 1'46,716 sekundy. Jihoafričanův týmový kolega Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo) je desátý a Karel Hanika (Red Bull KTM Ajo) dvanáctý. Český závodník nastavil nejlepší čas 1'46,945 sekundy ve druhé části.

Test Moto3 pokračuje v Jerezu ve čtvrtek 19.února třetím, závěrečným dnem.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist