Tým SKY Racing VR46 definitivně ukončil spolupráci s Fenatim

Italský tým třídy Moto3 SKY Racing Team VR46 dnes oficiálně oznámil předčasné ukončení spolupráce s jezdcem Romanem Fenatim. Došlo tak na základě opakovaného porušení týmových pravidel s ohledem na chování. V Brně tým pojede s dvěma jezdci a od Silverstonu Fenatiho nahradí Lorenzo Dalla Porta.

V předvečer rakouské Grand Prix dostal Romano Fenati od vedení týmu stopku pro start v závodu Moto3, což bylo dočasné opatření, na které Ital reagoval odjezdem z místa desátého podniku sezony. Nyní je jisté, že v barvách SKY Racing VR46 Team už závodit nebude, protože ten nyní oficiálně potvrdil ukončení kontraktu s dvacetiletým závodníkem.

Důvodem vyhazovu má být řada Fenatiho slovních útoků směrem k členům týmu a samozřejmě jsou slyšet i takové zprávy, které hovoří o fyzickém napadení. SKY Racing VR46 Team pojede v Brně s dvěma jezdci – Nicolo Bulega a Andrea Migno. Od závodu v Silverstonu se k týmu připojí nová posila Lorenzo Dalla Porta z juniorského MS FIM CEV Repsol Moto3.

Je otázkou co teď bude s Fenatim. Po tom všem nemá zrovna nejlepší reputaci, takže se uvidí, kdo z šéfů týmů sebere odvahu, aby Italovi nabídl spolupráci. Pokud nikdo, tak bude Fenatiho kariéra přinejmenším v mistrovství světa prototypů vážně ohrožena.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist