Trať v Argentině je pro Salače velká neznámá

Českého závodníka třídy Moto3 Filipa Salače čeká druhá Grand Prix letošní sezony, která se koná na okruhu Termas de Río Hondo v Argentině. Na této trati je jezdec týmu Redox Prüstel GP poprvé, takže si bude muset co nejrychleji zvyknout na nové prostředí.

Ve světovém šampionátu je Filip Salač nováčkem a v Argentině nikdy předtím nezávodil ani netestoval. Kvůli tomu bude každá minuta strávená na trati důležitá pro rychlou adaptaci, učení se a také doladění co nejlepšího nastavení závodní KTM.

Mezi závody v Kataru a Argentině se Filip věnoval rekonvalescenci po těžkém pádu z Kataru a také tréninku na motokrosové motorce a v posilovně. „Právě jsme přiletěli do Argentiny, kde vše připravujeme na závody,“ uvedl Filip Salač. „Na víkend se moc těším, protože to je pro mě všechno nové a hlavně mě čeká nová trať. Z toho důvodu vůbec nevím, jak na tom na začátku budu, ale to je stejné pro všechny nováčky.“

„Od prvního tréninku do toho dám všechno a budu pracovat mnohem víc, než v Kataru. Myslím si, že bychom mohli zajet o něco lepší výsledek, než v Kataru, kde jsem neměl takové štěstí a měl pád. Pokud bych tam odjel kvalifikaci, mohlo to být lepší, ale nedá se nic dělat. Katar je za námi a nyní se chci soustředit na další závody.“

„Na Argentinu se těším, takže držte palce mě i Kubovi Kornfeilovi. Všem moc děkuji za podporu a pomoc, že tu můžu být. Velké díky všem partnerům, panu Šťovíčkovi a rodině," dodal závěrem jezdec stáje Redox Prüstel GP.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist