Testy v Jerezu uzavřel na špici výsledkové listiny Quartararo

Také poslední den testu nejnižší kubatury Moto3 v Jerezu úřadoval nejmladší z jezdců startovní listiny Fabio Quartararo, který své maximum posunul na hodnotu 1'45,580 sekundy, což je o půl sekundy rychlejší kolo než jaké loni stačilo Jacku Millerovi k zisku pole position. Zrychlil český závodník Karel Hanika, jenž testy na jihu Španělska uzavřel sedmým časem 1'46,427 sekundy v pozici nejrychlejší KTM.

Časy pod minutu a šestačtyřicet sekund zajeli poslední den celkem tři závodníci. Francouz Fabio Quartararo (Estrella Galicia 0,0), druhý v pořadí Jorge Martin (Mapfra Mahindra Team) a třetí Danny Kent (Leopard Racing). Nejrychlejší trojici dělí 0,384 sekundy.

Ty vůbec nejrychlejší časy jezdci nastavovali ve druhé sekci čtvrtečního testování. Čtvrtý čas 1'46,043 sekundy si na konto připsal Niccoló Antonelli (Ongetta-Rivacold), první pětku uzavírá se ztrátou 0,726 sekundy Skot John McPhee (Saxoprint-RTG), šestý je Jorge Navaro (Estrella Galicia 0,0), který dnes především testoval různá odpružení a sedmý čas patří Karlu Hanikovi (Red Bull KTM Ajo), nejrychlejšímu jezdci na stroji KTM.

Do jedné sekundy zajelo celkem devět závodníků a tím posledním je Francesco Bagnaia (Mapfre Mahindra Team) se ztrátou 0,961 sekundy.

Do Jerezu se nejnižší kubatura vrátí k dalšímu testování ve dnech 17. až 19.března 2015.
.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist