Se štístkem v desítce

Po páté z osmi dosavadních závodů letos bodoval Jakub Kornfeil v MS nejmenší třídy do 125ccm. A po čtvrté to byla trefa do elitní desítky, i když s pořádnou porcí štěstí.

I tak může být český mladík startující v barvách italského týmu spokojený, protože premiéra na nové Aprilii RSA se vydařila dle jeho skromnějších představ. V šedé kůře mozkové však stále zůstalo ukryto pomyšlení na nepatrně lepší výsledek. Tak třeba to klapne za zhruba 14 dní na Sachsenringu.
Jakub Kornfeil: „Měl jsem opravdu skvělý start do závodu a i úvodní tři kola byla dobře rozjetá. Na začátku čtvrtého okruhu však ve skupince, která se oddělila od dalších jezdců za námi, došlo k menší pošťuchované a já byl v první zatáčce dlouhý. Měl jsem problém to vůbec mimo stopu ustát a rázem to znamenalo i propad až na čtrnáctou příčku, když se přede mne dostali velmi rychle další soupeři. /Francouz Rossi, Portugalec Oliveira a Španěl Moncayo/. V tomhle tom duchu se pak pokračovalo po další velkou část závodu, kdy jsme jezdili všichni pohromadě a soupeřili o každý kousek rozpáleného asfaltu, přičemž všem bylo jasné, že pokud se žádnému z těch devíti jezdců před námi, jenž nám na začátku i velmi rychle zmizeli z dohledu, nic nestane jako např. technická závada, či pád v přemíře bojovnosti, nejlepší z nás bude maximálně desátý. Popravdě to byl výsledek, který bych rozhodně na první závod s RSA bral. Situace však byla o to horší, že Španěl a Portugalec jeli tak razantně a byť pro mne nebyl problém jim sekundovat, tak v okamžik, kdy jsem se dostal do vedení této skupinky, což bylo myslím čtyři nebo tři kola před koncem, pod jejich tlakem v jiné pasáži okruhu jsem se dostal znova mimo ideální stopu a znova jsem drobně propadl. Pak už je nebylo možné dostihnout, i když jsem opravdu makal. V závěru pak navíc už dost klouzala zadní guma a já tak nechtěl zbytečně zahodit slušné body, které byly důležité do tabulky. Jedenácté místo nebylo špatné a odstup od špice byl na první závod s novým motocyklem rovněž ucházející. A že jsem nakonec přeci jen desátý, jsem se dozvěděl až po dojezdu do boxu a pohledu na televizi, když Itala Corteseho vedení závodu potrestalo při spurtu do cíle za vytrčený loket proti soupeři. K jeho smůle a mému štěstí, jej pak 20 vteřinová penalizace odsunula až na pozice za mnou a já do té desítky nakonec „spadnul“. S odstupem několika hodin, tak hodnotím celý víkend pozitivně, ale stojíme, jak už jsem napsal ve své první tisk.zprávě, pořád ještě na úplném začátku a nesmíme přestat pracovat.“

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist