Mohlo to být lepší, ale věřím v dobrý závod, říká Kornfeil

Silverstone je v případě českého závodníka Jakuba Kornfeila výjimečný v tom, že mu na jihu Anglie patří rekord okruhu, který tam nastavil loni. Také letos jsme u jezdce týmu Drive M7 SIC Racing viděli jistý progres už od prvních tréninků a v pátek odpoledne byl s časem 2'15,943 sekundy patnáctý. Sobota přinesla zlepšení na jedenáctý čas 2'14,813 sekundy a ve finále kvalifikačních 2'14,058 sekundy znamenalo pro Kornfeila třinácté místo na startu.

Naposledy jel Jakub Kornfeil svoji domácí velkou cenu v Brně, tentokrát se karta obrátila a český závodník jede domácí závod svého týmu. Samozřejmě každý by rád doma docílil dobrého výsledku a to platí v případě členů týmu Drive M7 SIC Racing, který má díky Kornfeilovi slušnou výchozí pozici. O místa na stupních vítězů zpravidla bojuje velká skupina jezdců, takže pokud Kornfeilovi vyjde start, může být její součástí. Po devátém místě z Brna tak všichni doufají v další posun směrem k předním pozicím.

Loni zajel Jakub Kornfeil v kvalifikaci šestnáctý čas, ale cílem závodu projel pátý. Dosavadní průběh víkendu komentoval jezdec z Rohatce u Hodonína slovy: „V první řadě musím poděkovat mému týmu. Zejména pak mému šéfmechanikovi Markovi. S motorkou odvádí tento víkend perfektní práci. Dnes ráno jsme sice měli trošku potíže s pneumatikami, ale to jsme zdárně překonali.“

„Motorka je jinak velmi dobrá. Jediná věc, ze které jsem zklamaný, je můj výsledek. S tak nastavenou motorkou jsem měl být výš než jen na třinácté pozici. Dalším slabým místem byla možná kvalifikační strategie. Nicméně ale víme, že motorka jede velmi dobře a já věřím v dobrý závod. Když se podaří start, měli bychom mít na to, abychom se poprali o slušné pozice,“ dodal Kornfeil.

„Jakub odjel slušnou kvalifikaci,“ řekl manažer týmu Johan Stigefelt. „Motorka mu funguje velice dobře, a i když jede sám, jeho rychlost je konkurenceschopná. Možná nestartuje z úplně nejlepší pozice, ale i tak je to nejlepší kvalifikace za posledních pár závodů. Pokud se mu podaří start, neměl by být problém, aby bojoval ve vedoucí skupině.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (4x):



TOPlist