Ital Migno v roce 2015 s týmem SKY Racing Team VR46

Italský závodník Andrea Migno bude ve své první kompletní sezoně mistrovství světa silničních motocyklů týmovým kolegou zkušeného Romana Fenatiho v týmu třídy Moto3 SKY Racing Team VR46 jehož novým manažerem bude Pablo Nieto.

Italský tým Valentina Rossiho představil hned dvě novinky. Ta první je, že do svých řad angažovali Andrea Migna, osmnáctiletého závodníka s kořeny v jezdecké akademii VR46, kde si vedl velmi dobře a proto dostal šanci závodit v týmu Aspar v rámci mezinárodního mistrovství Španělska FIM CEV Repsol, odkud je to jen krok do světového šampionátu. V mistrovství světa jel v roce 2013 dva závody na divokou kartu a letos závodí od britské Grand Prix u Mahindry za Australana Arthura Sissise.
Druhou novinkou je obsazení postu šéfa týmu SKY Racing Team VR46, jímž bude Pablo Nieto. Španěl dnes působí třetím rokem v týmu Calvo a loni dovedl Mavericka Viňalese až k titulu mistra světa Moto3. Pracovat pro nový tým je pro Nieta velkou výzvou, kterou chce podstoupit.

Chci poděkovat týmu Calvo, a zejména pak Jaime Fdez-Avilésovi (majitel) za tyto tři společné roky,“ uvedl Pablo Nieto v tiskové zprávě španělského týmu. „Myslím, že to byly úžasné a nezapomenutelné tři roky. Byla to skvělá zkušenost díky níž jsem se mnoha věcem naučil. Pro všechny tak budu mít vždy jen slova díků a vždy pro mě budou jako rodina. Před sebou máme poslední čtyři závody, takže doufejme, že k naši radosti ještě získáme nějaké umístění na pódiu, které společně oslavíme.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist